Prajitura Krantz in imagini. Prajitura Krantz retete. Prajituri de casa.
Miezul de nuca se pune intr-o tava, se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se lasa maxim 1 minut.
Apoi se lasa sa se racesca complet si se curata de coaja, atat cat este posibil.
Oprim cantitatea pentru decor, restul de miez se macina.
Preparare Foi Prajitura Krantz
Foile pentru prajitura Krantz se fac in doua transe.
5 albusuri se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa.
Adaugam zaharul , zaharul vanilat si mixam pana se dizolva complet.
Adaugam faina , amestecata cu miezul de nuca, si amestecam usor pana la incorporare.
Compozitia formata se toarna intr-o tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 180C pentru maxim 14 minute.
Dupa 1 minut, foaia pentru prajitura Krantz se desprinde usor de pe hartie.
Procedem la fel cu a doua parte de ingrediente, obtinand a doua foaie de prajitura cu nuca.
Cele doua foi, dupa coacere, le taiem pe jumatate si obtinem 4 foi.
Preparare Crema Prajitura Krantz
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana la dizolvare.
Compozitia formata se pune pe baie de abur. Amestecam continuu pana ce compozitia capata o consistenta ingrosata, maxim 4 minute.
Untul la temperatura camerei se mixeaza, adaugam treptat compozitia de galbenusuri si mixam pana se incorporeaza.
Adaugam nuca macinata, extractul de vanilie si mixam pana se incorporeaza.
Preparare Decor
Zaharul se caramelizeaza, adaugam nuca si amestecam usor.
Compozitia se toarna rapid intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.
Se lasa sa se racesca complet si apoi se marunteste cu o merdenea.
Asamblare Prajitura Krantz
Crema cu nuca se imparte in patru parti.
Se umplu cele 4 foi cu crema de nuca si presam usor.
Ultimul strat de crema va fi asezat pe ultima foaie, vom obtine 4 foi si 4 straturi de crema.
Compozitia pentru decor, pregatita anterior, se presara pe toata suprafata prajiturii.
Prajitura Krantz se pune la rece pentru minim 6 ore, de preferat peste noapte.
Se portioneaza in 24 bucati si se aseaza pe platou.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Fursecuri cu nuca si bezea
2 thoughts on “Prajitura Krantz”
Cantitatea mentionata pt foi este cea de sus, daca injumatatim albusurile injumatatim si cantitatea la zahar, faina, etc?
Sigur. Calculam noua cantitate la fiecare produs. Sa aveti in vedere si dimensiunea tavii.