Prajitura Krantz

Prajitura preferata din categoria deserturi cu nuca. Deliciul foilor cu nuca, crema fina si decorul aromat au ca rezultat cea mai buna prajitura Krantz.
Prajitura Krantz
Ingrediente:

Foi - 10 albusuri, 200 gr zahar, 200 gr miez de nuca, 140 gr faina, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat.

Crema- 10 galbenusuri, 250 gr unt -80% grasime (la temperatura camerei), 135 gr zahar, 100 gr nuca, 10 gr zahar vanilat.

Decor- 100 zahar, 100 gr nuca.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

24/ Dimensiune tava de copt - 38*35 cm

4.5/5 - (34 votes)

Prajitura Krantz in imagini. Prajitura Krantz retete. Prajituri de casa.

Miezul de nuca se pune intr-o tava,  se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se lasa maxim 1 minut.

Apoi se lasa sa se racesca complet si se curata de coaja, atat  cat este posibil.

Oprim cantitatea pentru decor, restul de miez se macina.

Preparare Foi Prajitura Krantz

Foile pentru prajitura Krantz se fac in doua transe.

5 albusuri se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa.

Adaugam zaharul , zaharul vanilat si mixam pana se  dizolva complet.

Adaugam faina , amestecata cu miezul de nuca,   si amestecam usor pana la incorporare.

Compozitia formata se toarna intr-o tava de cuptor  unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se coace la 180C pentru maxim 14 minute.

Dupa 1 minut, foaia pentru prajitura Krantz  se desprinde usor de pe hartie.

Procedem la fel cu a doua parte de ingrediente, obtinand a doua foaie de prajitura cu nuca.

Cele doua foi, dupa coacere, le taiem pe jumatate si obtinem 4 foi.

Prajitura Krantz

Preparare Crema Prajitura Krantz

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana la dizolvare.

Compozitia formata se pune pe baie de abur. Amestecam continuu pana ce compozitia capata o consistenta ingrosata, maxim 4 minute.

Untul la temperatura camerei se mixeaza, adaugam treptat compozitia de galbenusuri si mixam pana se incorporeaza.

Adaugam nuca macinata, extractul de vanilie si mixam pana se incorporeaza.

Prajitura Krantz

 

Preparare Decor

Zaharul se caramelizeaza, adaugam nuca si amestecam usor.

Compozitia  se toarna rapid intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

Prajitura Krantz

Se lasa sa se racesca complet si apoi se marunteste cu o merdenea.

Asamblare Prajitura Krantz

Crema cu nuca se imparte in patru parti.

Se umplu cele 4 foi cu crema de nuca si presam usor.

Prajitura Krantz

Ultimul strat de crema va fi asezat pe ultima foaie, vom obtine 4 foi si 4 straturi de crema.

Prajitura Krantz

Compozitia pentru decor, pregatita anterior, se presara pe toata suprafata prajiturii.

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz se pune la rece pentru minim 6 ore, de preferat peste noapte.

Se portioneaza in 24 bucati si se aseaza pe platou.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Prajitura KrantzSa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Fursecuri cu nuca si bezea

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Prajitura Krantz”

  1. Cantitatea mentionata pt foi este cea de sus, daca injumatatim albusurile injumatatim si cantitatea la zahar, faina, etc?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle