Fursecuri cu nuca si bezea

Cele mai bune fursecuri cu nuca si bezea ! Combinatia - aluat fraged si aromat , nuca si bezea garanteaza reusita unui desert extrem de bun. Sunt ideale pentru mese festive, cu siguranta veti incanta musafirii!
Ingrediente:

Aluat - 150 gr smantana 18% grasime, 200 gr unt 65%, 2 galbenusuri, 10 gr zahar vanilat, 50 gr zahar, 450 gr faina, 1 praf de sare.

Umplutura -2 albusuri, 50gr zahar, 50 gr miez nuca.

Decor- zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora si 20 minute

Nr. portii

55 bucati

4.6/5 - (83 votes)
Fursecuri  cu nuca. Fursecuri cu bezea si nuca. Fursecuri fragede cu nuca.
Fursecuri cu nuca si bezea
Intr-un bol adaugam ingredientele : untul taiat cubulete ( la temperatura camerei) , smantana, faina, galbenusurile , zaharul vanilat si praful de sare.
Compozitia se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer , folosind viteza medie.
 
Adaugam jumatate din cantitatea de faina si mixam la viteza mare – 3 minute.



Vom obtine o compozitie omogena si cremoasa.
Adaugam restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Acoperim bolul cu o folie alimentara si il introducem la rece pentru 30minute.
Inainte de prelucrarea aluatului vom pregati umplutura – se bat albusurile cu zahar pana obtinem o bezea.



Aluatul se imparte in 4  parti , fiecare parte se intinde cu ajutorul fainii  si se decupeaza cu o forma rotunda de 8-10 cm.
Indepartam surplusul de aluat ( il vom remodela ) , pe fiecare parte de aluat vom adauga o lingurita de bezea ( pentru o dozare uniforma, eu am folosit posul cu vraf rotund ).
Peste bezea punem miez de nuca ,  pliem aluatul si presam in spate cu doua degete  – vezi foto.
Miezul de nuca se poate adauga si in momentul plierii aluatului.
Fursecurile cu nuca si bezea se pun ( distantate ) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Se coc la o temperatura de 180 C  ( cuptor preincalzit) pentru 25 minute sau pana ce marginea devine aurie.
Dupa coacere le transferam pe un gratar de racire.
Se servesc pudrate cu zahar farin vanilat. Este de preferat sa le servim a doua zi, sunt mult mai bune 🙂
Le pastram la loc uscat si racoros.
Pofta Buna!
Vezi si reteta : Fursecuri cu stafide

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

11 thoughts on “Fursecuri cu nuca si bezea”

  1. Cu siguranță le voi încerca căci sunt aspectuoase și ușor de făcut. Aveți multe rețete super bune😚😚😚😚

  2. Draga Maria Popa, ma bucur ca te-am descoperit!
    Voi prepara aceste fursecuri, sper sa-mi iasa la fel de apetisante

    Valeria

  3. Gabriela Prodan

    Bună Maria!
    Sunt genul care atunci când găsesc o rețetă care-mi place o și testez.
    Fursecurile mele s-au desfăcut drept pt care la următoarea tava am apăsat mai bine colturile. Iar bezeaua mea, la opt, nu a rămas alba, ca la tine.
    Cuptorul electric sa facă diferența chiar dacă a fost temperatura data de tine?
    Un sfat, te rog, pentru ca Fursecurile sunt f gustoase!

  4. Gabriela Prodan

    Da, este electric cuptorul.
    Tava nu a fost chiar la mijloc sau treapta 3, sa fie și asta o cauza?
    Oricum, este diferența mare între gaz și electric.
    O zi dulce îți doresc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.