Cele mai bune fursecuri cu nuca si bezea ! Combinatia – aluat fraged si aromat , nuca si bezea garanteaza reusita unui desert extrem de bun. Sunt ideale pentru mese festive, cu siguranta veti incanta musafirii!
Timp preparare:
1 ora si 20 minute
Portii:
55 bucati
Ingrediente:
Aluat - 150 gr smantana 18% grasime, 200 gr unt 65%, 2 galbenusuri, 10 gr zahar vanilat, 50 gr zahar, 450 gr faina, 1 praf de sare.Umplutura -2 albusuri, 50gr zahar, 50 gr miez nuca.Decor- zahar pudra vanilat.
Instructiuni preparare
Fursecuri cu nuca. Fursecuri cu bezea si nuca. Fursecuri fragede cu nuca.
Cum facem fursecuri cu bezea si nuca? Reteta de Fursecuri cu nuca si bezea.
Reteta culinara Fursecuri cu bezea si nuca. Cum sa faci Fursecuri cu bezea si nuca.
Fursecuri pentru sarbatori. Fursecuri pentru mese festive.
Intr-un bol adaugam ingredientele : untul taiat cubulete ( la temperatura camerei) , smantana, faina, galbenusurile , zaharul vanilat si praful de sare.
Compozitia se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer , folosind viteza medie.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina si mixam la viteza mare – 3 minute.
Vom obtine o compozitie omogena si cremoasa.
Adaugam restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Acoperim bolul cu o folie alimentara si il introducem la rece pentru 30minute.
Inainte de prelucrarea aluatului vom pregati umplutura – se bat albusurile cu zahar pana obtinem o bezea.
Aluatul se imparte in 4 parti , fiecare parte se intinde cu ajutorul fainii si se decupeaza cu o forma rotunda de 8-10 cm.
Indepartam surplusul de aluat ( il vom remodela ) , pe fiecare parte de aluat vom adauga o lingurita de bezea ( pentru o dozare uniforma, eu am folosit posul cu vraf rotund ).
Peste bezea punem miez de nuca , pliem aluatul si presam in spate cu doua degete – vezi foto.
Miezul de nuca se poate adauga si in momentul plierii aluatului.
Fursecurile cu nuca si bezea se pun ( distantate ) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la o temperatura de 180 C ( cuptor preincalzit) pentru 25 minute sau pana ce marginea devine aurie.
Dupa coacere le transferam pe un gratar de racire.
Se servesc pudrate cu zahar farin vanilat. Este de preferat sa le servim a doua zi, sunt mult mai bune 🙂
Bună Maria! Sunt genul care atunci când găsesc o rețetă care-mi place o și testez. Fursecurile mele s-au desfăcut drept pt care la următoarea tava am apăsat mai bine colturile. Iar bezeaua mea, la opt, nu a rămas alba, ca la tine. Cuptorul electric sa facă diferența chiar dacă a fost temperatura data de tine? Un sfat, te rog, pentru ca Fursecurile sunt f gustoase!
Buna, Gabriela ! Daca ai respectat reteta trebuia sa iti reuseasca. Ai cuptor electric?
Gabriela Prodan
Da, este electric cuptorul. Tava nu a fost chiar la mijloc sau treapta 3, sa fie și asta o cauza? Oricum, este diferența mare între gaz și electric. O zi dulce îți doresc!
Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.AcceptAfla mai multe
Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Cu siguranță le voi încerca căci sunt aspectuoase și ușor de făcut. Aveți multe rețete super bune😚😚😚😚
Mult spor !
Draga Maria Popa, ma bucur ca te-am descoperit!
Voi prepara aceste fursecuri, sper sa-mi iasa la fel de apetisante
Valeria
Nu se pune nimic de crescut?Toate retetele tale sunt super! Multumesc!
Nu se adauga agent de crestere. Cu drag !
Bună Maria!
Sunt genul care atunci când găsesc o rețetă care-mi place o și testez.
Fursecurile mele s-au desfăcut drept pt care la următoarea tava am apăsat mai bine colturile. Iar bezeaua mea, la opt, nu a rămas alba, ca la tine.
Cuptorul electric sa facă diferența chiar dacă a fost temperatura data de tine?
Un sfat, te rog, pentru ca Fursecurile sunt f gustoase!
Buna, Gabriela !
Daca ai respectat reteta trebuia sa iti reuseasca. Ai cuptor electric?
Da, este electric cuptorul.
Tava nu a fost chiar la mijloc sau treapta 3, sa fie și asta o cauza?
Oricum, este diferența mare între gaz și electric.
O zi dulce îți doresc!
Nu imi dau seama 🙁
In loc de smantana pot sa pun unt?
Nu. Respectati reteta.