Cele mai bune Cornulete Fragede cu Osanza! Sunt atat de fragede , incat se topesc in gura. Aluatul cel mai fraged pentru cornulete, testat in bucataria mea si care garanteaza reusita. Cornulete Fragede cu Osanza

Timp preparare:
1. 30 minutePortii:
104 bucatiIngrediente:
Aluat - 280 gr osanza ( topita si nesarata), 100 gr zahar pudra, 3 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 200 gr smantana 20%, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, coaja de lamaie razuita, 10 ml esenta de rom, 750 gr faina.Umplutura - 400 gr gem prune, 150 gr nuca maruntita, coaja razuita de lamaie.Decor - 200 gr zahar pudra vanilat.Instructiuni preparare
Cornulete Fragede cu Osanza. Reteta Cornulete Fragede cu Osanza
Preparare Umplutura – amestecam gemul de prune cu nuca si coaja de lamaie.
Preparare Aluat
Punem intr-un bol : osanza la temperatura camerei, galbenusurile, zaharul vanilat, zaharul pudra, zeama de lamaie, smantana, un praf de sare, coaja de lamaie si esenta de rom.
Amestecam si adaugam 200 gr faina.
Mixam la viteza maxima 5 minute.
Adaugam restul de faina si amestecam pana se incorporeaza.
Se acopera vasul cu folie alimentara si lasam aluatul la rece peste noapte.
Impartim aluatul in 13 bucati si le intindem cu ajutorul fainii.
Aluatul se imparte in 8 parti egale – vezi foto.
Asezam pe fiecare parte de aluat cate o lingurita de umplutura.
Rulam cornuletele si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem cornulete fragade cu osanza la 170C ( cuptor preincalzit), 25 minute.
Le punem fierbinti intr-o punga ( de hartie) cu zahar pudra vanilat.
Le miscam usor , astfel incat sa fie pudrate complet.
Sa aveti pofta!