full screen background image

Tarta de post cu fructe

Tarta de post cu fructe este un desert extrem de aromat si delicios. Textura cojii de tarta , crema fina si fructele asortate confera desertului bunatate si deliciu. Va invit sa testati reteta si sa va convingeti de acest desert!

Tarta de post cu fructe

Timp preparare:

40 minute

Portii:

1/ diametru 26 cm.

Ingrediente:

Aluat de post pentru tarta - 220 gr faina alba, 90 gr margarina (rece), 4 linguri apa minerala (rece), 20 gr zahar pudra vanilat, 1 praf sare.Crema - 400 ml lapte vegetal, 50 gr amidon, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 lingurita coaja de lamaie,  150 gr zahar.Decor - kiwi, piersici din compot, capsuni

Instructiuni preparare

Aluat de post pentru Tarta de post  – reteta AICI

Preparare crema Tarta de post cu fructe

Laptele  vegetal (300 ml) se pune la fiert.
Intr-un vas se amesteca bine  zaharul cu amidonul si restul de lapte vegetal.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat , praful de sare, coaja de lamaie si amestecam.



Crema fierbinte se toarna in coaja de tarta.

Se lasa sa se raceasca complet.

Se decoreaza cu felii de fructe ( kiwi, piersici din compot, capsuni).



 

Tarta de post cu fructe in sectiune.

Sa aveti pofta!

5/5 - (1 vote)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress