full screen background image




Crema pentru prajituri

Crema pentru prajituri cu ciocolata alba si aroma de vanilie, o reteta usoara ce iti garnteaza ca vei obtine un desert cu adevart reusit. Ideala pentru prajituri de casa, tort, fursecuri si produse de panificatie.

Crema pentru prajituri

Portii:

1 portie =1 prajitura in foi / dimensiune tava 30x20cm

Ingrediente:

800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 praf de sare, 130 gr zahar, 100 gr unt, 100 gr ciocolata alba.




Instructiuni preparare

Laptele (600 ml) se pune la fiert.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul , praful de sare si restul de lapte rece.
Cand laptele  a inceput sa fiarba,  se adauga compozitia formata mai sus, micsoram  focul  si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).
crema pentru prajituriCrema se transfera intr-un vas,  se adauga  ciocolata alba  si amestecam pana se dizolva complet.



Crema pentru prajituri obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca .

crema pentru prajituriCand crema mai este  usor calduta, se mixeaza cu untul si esenta de vanilie pana devine omogena.
Crema pentru prajituri se pastreaza la rece pana in momentul folosirii si se foloseste la obtinerea deserturilor de casa .

crema pentru prajituriSa aveti pofta!

Vezi si reteta : Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress