Aluat 2– Osanza se trece prin masina de tocat carne.Se amesteca cu faina pana obtinem un aluat omogen.
Se taie in patru parti si se pastreaza la temperatura camerei.
Aluat 1– Intr-un vas se omogenizeaza bine galbenusurile cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, otetul si apa minerala.
Adaugam faina treptat si amestecam.
Amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul format se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.
Asezam aluatul 1 pe blatul de lucru presarat cu faina. Se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie de grosime potrivita (0.5 cm).Pe 2/3 din suprafata aluatului intindem prima parte din aluatul 2 (cu osanza). Aluatul cu osanza se distribuie in portii mici si se intinde usor cu mana.
Cu partea neunsa acoperim partea din mijloc si peste se pune partea din dreapta.
Apoi impaturim de jos in sus pe 1/3 si de sus in jos.
Aluatul format se pune la rece pentru 10 minute.
Operatia se repeta de 4 ori , pana terminam aluatul cu osanza.Se foloseste la obtinerea prajiturii Haios , cornuletelor, strudelelor, pateurilor , etc.
4 thoughts on “Aluat cu osanza”
Buna ziua!folositi faina pt cozonac??
Da
Dacă faina este 450 este buna pentru aceste prajituri oare?
Folositi faina 000.