Aluat cu osanza

Se pregateste rapid si este alegerea ideala pentru obtinerea celor mai bune deserturi in foi.
Ingrediente:

Aluat 1- 2 galbenusuri, 1 lingurita otet, 1 praf sare, 200 ml apa minerala, 30 gr zahar, 1 lingura plina smantana 20% grasime, 350 gr faina alba + 50 gr pentru intins aluatul, 10 gr zahar vanilat.

Aluat 2- 350 gr osanza cruda, 250 gr faina.

4.3/5 - (61 votes)

Aluat 2– Osanza se trece prin masina de tocat carne.
aluat cu osanza (8)Se amesteca cu faina pana obtinem un aluat omogen.
aluat cu osanza (9)Se taie in patru parti si se pastreaza la temperatura camerei.

Aluat 1– Intr-un vas se omogenizeaza bine galbenusurile cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, otetul si apa minerala.

aluat cu osanza (4)Adaugam faina treptat si amestecam.
aluat cu osanza (5)Amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.
aluat cu osanza (6)Aluatul format se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.

aluat cu osanza (7)
Asezam aluatul 1 pe blatul de lucru presarat cu faina. Se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie de grosime potrivita (0.5 cm).
aluat cu osanza (10)Pe 2/3 din suprafata aluatului intindem prima parte din aluatul 2 (cu osanza). Aluatul cu osanza se distribuie in portii mici si se intinde usor cu mana.
aluat cu osanza (11)Cu partea neunsa acoperim partea din mijloc si peste se pune partea din dreapta. aluat cu osanza (12)Apoi impaturim  de jos in sus pe 1/3 si de sus in jos.

 

aluat cu osanza (1)

Aluatul format se pune la rece pentru 10 minute.

aluat cu osanza (2)

Operatia se repeta de 4 ori , pana terminam aluatul cu osanza.
aluat cu osanza (3)Se foloseste la obtinerea prajiturii Haios , cornuletelor, strudelelor, pateurilor , etc.aluat cu osanza reteta

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Aluat cu osanza”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle