Covrigi dulci

Covrigi dulci, nelipsiti in sezonul de iarna, ii savurez alaturi de o cana cu lapte si miere!
Ingrediente:

Aluat - 240 ml lapte, 120 gr zahar, 12 gr drojdie uscata , 2 oua, 60 gr unt gras, 1 lingurita extras vanilie, 1 praf sare, 550 gr faina pentru cozonac, putin ulei pentru intins aluatul.

Decor - 1 galbenus, 2 linguri lapte , seminte de susan crud.

Timp preparare

1 ora si 40 min.

Nr. portii

12 bucati

4.8/5 - (119 votes)

Intr-un vas amestecam 100 ml lapte caldut cu drojdia.

Adaugam 80 gr faina , amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

covrigi-dulci-1

Presaram compozitia cu 20 gr faina si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Separat, amestecam ouale cu zaharul, restul de lapte, praful de sare si extractul de vanilie.

covrigi-dulci-2

Adaugam peste compozitia cu drojdie  si amestecam bine.

covrigi-dulci-3

Adaugam treptat  400 gr faina , amestecam si  framantam pana se incorporeaza complet.

covrigi-dulci-4

Adaugam untul topit si framantam pana se incorporeaza.

Adaugam restul de faina (50 gr) si continuam framantarea pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

covrigi-dulci-5

Acoperim vasul (cu aluat ) cu un servet sau folie alimentara si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

covrigi-dulci-6

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doisprezece bucati de dimensiuni egale.

covrigi-dulci-7

Pe blatul uns cu putin ulei se ruleaza fiecare parte de aluat, intr-un snur de grosime potrivita si lungime cca 35 cm.

covrigi-dulci-8

Petrecem capetele snurului ,  stangul spre dreapta si dreptul spre stanga.

covrigi-dulci-9

Continuam sa rasucim fiecare capat  in jurul cercului format.

covrigi-dulci-10

La final, unim capetele in partea de dedesupt, astfel incat in timpul coacerii  sa nu se desprinda.

Asezam covrigii intr-o  tava  tapetata cu hartie de copt si ii lasam la crescut cca 35 minute.

covrigi-dulci-11

Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de susan crud.

covrigi-dulci-14

Covrigii se coc in cuptorul preincalzit la 180 C pentru maxim 20 minute.

covrigi-dulci-12Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.