Intr-un vas amestecam 100 ml lapte caldut cu drojdia.
Adaugam 80 gr faina , amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Presaram compozitia cu 20 gr faina si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Separat, amestecam ouale cu zaharul, restul de lapte, praful de sare si extractul de vanilie.
Adaugam peste compozitia cu drojdie si amestecam bine.
Adaugam treptat 400 gr faina , amestecam si framantam pana se incorporeaza complet.
Adaugam untul topit si framantam pana se incorporeaza.
Adaugam restul de faina (50 gr) si continuam framantarea pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Acoperim vasul (cu aluat ) cu un servet sau folie alimentara si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doisprezece bucati de dimensiuni egale.
Pe blatul uns cu putin ulei se ruleaza fiecare parte de aluat, intr-un snur de grosime potrivita si lungime cca 35 cm.
Petrecem capetele snurului , stangul spre dreapta si dreptul spre stanga.
Continuam sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.
La final, unim capetele in partea de dedesupt, astfel incat in timpul coacerii sa nu se desprinda.
Asezam covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la crescut cca 35 minute.
Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de susan crud.
Covrigii se coc in cuptorul preincalzit la 180 C pentru maxim 20 minute.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează