Cornulete de post cu gem si nuca

Cornulete de post cu gem si nuca, desert simplu, delicios si foarte fraged. Reteta se prepara usor si cu ingrediente la indemana. Va invit sa testati cea mai frageda reteta de Cornulete de post cu gem si nuca!
Cornulete de post cu gem si nuca
Ingrediente:

Aluat - 250 gr unt vegetal , 250 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 150 ml apa minerala, 10 gr praf de copt, coaja razuita de la o lamaie, 1 praf de sare,  630 gr faina ( 580 gr aluat +50 gr pentru modelat).

Umplutura - 400 gr magiun de prune, 100 gr nuca macinata.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

80 buc

5/5 - (6 votes)

Cornulete de post cu gem si nuca. Cornulete de post cu gem si nuca retete.

Cornulete de post cu gem si nucaPreparare umplutura 

Amestecam gemul de prune cu nuca macinata.

Preparare aluat

Punem intr-un vas untul vegetal, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie si sarea.

Amestecam cu o furculita pana obtinem o compozitie.

Adaugam apa minerala si amestecam .

Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza. Aluatul format se pune la rece pentru 1 ora.

Asamblare

Impartim aluatul in 3 parti. Fiecare parte o intindem intr-o foaie dreptunghiulara, dimensiuni 40x30cm.

Foaia se taie in patru parti, iar pe fiecare parte asezam umplutura de gem si nuca.

Rulam aluatul cu umplutura, iar ruloul format se taie in bastonase de 10 cm.

Cornulete de post cu gem si nucaAsezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, distantate.

Le coacem la 180C/25 minute. Imediat dupa coacere le pudram cu zahar farin.

Cornulete de post cu gem si nuca

Le lasam sa se raceasca complet si le asezam pe un platou.

Cornulete de post cu gem si nuca

Sa aveti pofta!

Descopera alte retete din colectia Retete de cornulete!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *