Cornulete de post cu gem si nuca. Cornulete de post cu gem si nuca retete.
Preparare umplutura
Amestecam gemul de prune cu nuca macinata.
Preparare aluat
Punem intr-un vas untul vegetal, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie si sarea.
Amestecam cu o furculita pana obtinem o compozitie.
Adaugam apa minerala si amestecam .
Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza. Aluatul format se pune la rece pentru 1 ora.
Asamblare
Impartim aluatul in 3 parti. Fiecare parte o intindem intr-o foaie dreptunghiulara, dimensiuni 40x30cm.
Foaia se taie in patru parti, iar pe fiecare parte asezam umplutura de gem si nuca.
Rulam aluatul cu umplutura, iar ruloul format se taie in bastonase de 10 cm.
Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, distantate.
Le coacem la 180C/25 minute. Imediat dupa coacere le pudram cu zahar farin.
Le lasam sa se raceasca complet si le asezam pe un platou.
Sa aveti pofta!
Descopera alte retete din colectia Retete de cornulete!