full screen background image

Pere in vin cu sos caramel

Un desert aromat , motiv pentru o cina in doi ! Parfumate si delicioase !

Pere in vin cu sos caramel

Timp preparare:

40 minute

Portii:

3

Ingrediente:

3 pere , 250 ml vin roze de casa, 3 lingurite miere, 2 bucati anason stelat, 50 ml sos caramel, 30 gr unt, 10 gr zahar vanilat, pentru decor - frisca si frunze proaspete de menta.

Instructiuni preparare

Perele se curata de coaja , le taiem pe jumatate si indepartam casuta semintelor.

pere-in-vin-cu-sos-caramel-1

Punem perele cu taietura in jos intr-un vas termorezistent uns cu unt (l-am topit putin). Peste  jumatatile de pere adaugam mierea.

pere-in-vin-cu-sos-caramel-3

Adaugam vinul , zaharul vanilat si anasonul.

pere-in-vin-cu-sos-caramel-4

Vasul se introduce  in cuptor preincalzit la 160 C  pentru ~ 30 minute .

pere-in-vin-cu-sos-caramel-6

Sosul caramel se adauga peste perele abia scoase din cuptor.

pere-in-vin-cu-sos-caramel-2

Se lasa sa se racesca complet apoi se servesc cu sos si frisca.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Pere in vin cu sos caramel
(6 voturi)

___________________________________________________

loading…


Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tort Cuib

Tortul Cuib este un desert delicios si special pe baza de ciocolata , blat pufos cu cacao si decor vesel....

Închide