Pere in vin cu sos caramel

Un desert aromat , motiv pentru o cina in doi ! Parfumate si delicioase !
Ingrediente:

3 pere , 250 ml vin roze de casa, 3 lingurite miere, 2 bucati anason stelat, 50 ml sos caramel, 30 gr unt, 10 gr zahar vanilat, pentru decor - frisca si frunze proaspete de menta.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

3

4.9/5 - (11 votes)

Perele se curata de coaja , le taiem pe jumatate si indepartam casuta semintelor.

pere-in-vin-cu-sos-caramel-1

Punem perele cu taietura in jos intr-un vas termorezistent uns cu unt (l-am topit putin). Peste  jumatatile de pere adaugam mierea.

pere-in-vin-cu-sos-caramel-3

Adaugam vinul , zaharul vanilat si anasonul.

 

 

pere-in-vin-cu-sos-caramel-4

Vasul se introduce  in cuptor preincalzit la 160 C  pentru ~ 30 minute .

pere-in-vin-cu-sos-caramel-6

Sosul caramel se adauga peste perele abia scoase din cuptor.

Pere in vin cu sos caramel

Se lasa sa se racesca complet apoi se servesc cu sos si frisca.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *