Crema Ganache

Crema Ganache este componenta ce ne asigura un desert delicios si aromat. Reteta de Crema Ganache este simpla si se prepara foarte usor. Pentru reusita unei consistente perfecte, crema nu se mixeaza foarte mult.
Ingrediente:

200 gr ciocolata neagra

200 ml smantana pentru frisca 35% grasime

1 lingurita esenta de rom

Timp preparare

15 minute

Nr. portii

1

4.5/5 - (108 votes)

 

Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere.

crema ganache

Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.

crema ganache

Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore.

Adaugam rom si mixam pana obtinem o crema omogena.

In cazul in care crema  vi s-a taiat, acesta  se remediaza prin incalzirea pe baie de abur.

O lasam  pana devine lichida, se pune la rece si se mixeaza.

Crema Ganache se foloseste pentru decorarea prajiturilor, torturilor  si deserturilor la cupa.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *