Preparare Blat
Faina se amesteca cu semintele de mac si praful de copt.
Mixam albusurile cu sare pana obtinem o spuma densa.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Adaugam compozitia de faina, mac+ praf de copt si amestecam , de jos in sus , pana se incorporeaza.
Compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Blatul se coace la 170 C ( timp de 25 minute) sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se racesca complet ( in tava).
Preparare Crema
Intr-un vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, praful de sare , amidonul si 200 ml lapte rece.
Restul de lapte (300 ml) se aduce la punctul de fierbere.
Adaugam compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Crema obtinuta se pune intr-un bol , se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se racesca.
Dupa racire, mixam untul cu extractul de vanilie apoi adaugam crema.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Pe scurt , am facut o crema de vanilie ( reteta aici ) mixata cu unt.
Asamblare Prajitura Tosca
Peste blat turnam crema de vanilie si intindem uniform pe toata suprafata.
Biscuitii se trec rapid prin cafea rece si se pun intr-un strat uniform peste crema.
Pregatim glazura – ciocolata se marunteste si se pune intr-un bol.
Adaugam untul si smantana pentru frisca apoi punem pe baie de abur.
Amestecam pana obtinem un sos de ciocolata.
Glazura se lasa cateva momente sa se racesca apoi se toarna peste prajitura.
Nivelam suprafata prajiturii cu glazura , o lasam sa se racesca si cu o furculita trasam cateva linii ondulate.
Introducem tava la rece pentru minim 2 ore apoi se portioneaza.
Spor la Prajituri !
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
3 thoughts on “Prajitura Tosca”
Ce dimensiuni are tava?
Portii: 16 bucati ( tava 30×20 cm)
Am facut si eu acum prajitura….tava din poza este mai mare decat dimensiunile specificate.
Imi puteti spune de ce blatul de albus s- a strans de pe margini si nu a ramas uscat ca in poza?