Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie uniforma.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam un minut cu vanilia , uleiul si coaja rasa de lamaie.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .
Adaugam treptat faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Din compozitia obtinuta se opreste un sfert , restul se aseaza intr-o tava ( 30×20 cm) tapetata cu hartie de copt.
Compozitia oprita (sfertul) se amesteca cu cacaua dizolvata si se aseaza deasupra compozitiei albe.
Se intinde uniform pe toata suprafata .
Cu un bat de frigarui ne plimbam prin compozitia , sub forma de ∞ .
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 18 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se racesca complet , indepartam marginile si se portioneaza .
Pudram prajitura cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
3 thoughts on “Prajitura marmorata”
Delicios
Un deliciu de vis!
Ma bucur ca v-a placut !