Prajitura marmorata

Prajitura recomandata pentru o cafea aromata ! Pufoasa , rapida si extrem de gustoasa !
Ingrediente:

Blat - 6 oua, 225 gr zahar, 225 gr faina, 6 linguri ulei, 1/2 pliculet praf de copt, 2 linguri cacao neagra + 3 linguri apa, 1/2 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 praf sare.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

12 bucati

4.7/5 - (154 votes)

Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie uniforma.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

prajitura marmorata 1

Galbenusurile le mixam un minut cu vanilia , uleiul  si coaja rasa de lamaie.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .

prajitura marmorata 2

Adaugam treptat faina si amestecam usor  , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

prajitura marmorata 3

Din compozitia obtinuta se opreste un sfert , restul se aseaza intr-o tava ( 30×20 cm) tapetata cu hartie de copt.

prajitura marmorata4

Compozitia oprita (sfertul) se amesteca cu cacaua dizolvata si se aseaza deasupra compozitiei albe.

prajitura marmorata 5

Se intinde uniform pe toata suprafata .

prajitura marmorata 6



Cu un bat de frigarui ne plimbam prin compozitia , sub forma de  ∞ .

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 18 minute. Se face testul cu scobitoarea.

prajitura marmorata 7

Se lasa sa se racesca complet , indepartam marginile si se portioneaza .

prajitura marmorata 8

Pudram prajitura cu zahar farin vanilat.

prajitura marmorata in imaginiPofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Prajitura marmorata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.