Punem intr-un bol faina si untul rece ( taiat).
Framantam cele doua ingrediente pana obtinem un aluat nisipos.
Adaugam galbenusul, esenta de vanilie, praful de sare , apa rece si zaharul pudra.
Amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Impartim aluatul in 16 bile.
Fiecare bila se intinde cu merdeneaua si un praf de faina.
Asezam aluatul intins in forma si presam usor pe peretele formei.
Indepartam suplusul cu ajutorul unui cutit.
Din resturile de aluat mai formam doua bine, in total vom obtine 18 coji.
Punem formele intr-o tava si introducem la cuptor.
Cuptorul preincalzit la 180C si se coc 18 minute.
Le lasam sa se raceasca si apoi le scoatem, cu grija, din forma.
Se folosesc la obtinerea tartelor cu fructe.
Vezi si reteta : Aluatul perfect pentru tarte dulci
4 thoughts on “Coji Mini tarte”
La cât timp expira după ce le fac ? Le pot depozita și sa le folosesc după 2 saptamani ? Cum se pot depozita ?
Maxim 1 saptamana.
Sunt demențiale…vă mulțumesc pentru rețetă!
Cu placere!