Coji Mini tarte

Coji Mini tarte , reteta simpla si rapida. Consistenta frageda confera desertului bunatate, iar forma acestuia este ideala pentru deserturi de candy bar.
Coji Mini tarte
Ingrediente:

125 gr unt 82% (rece), 240 gr faina, 40 ml apa foarte rece, 1 galbenus, 3 picaturi esenta de vanilie, 40 gr zahar pudra, 1 praf sare.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

18 bucati / diametru 8 cm.

4.6/5 - (22 votes)

Punem intr-un bol faina si untul rece ( taiat).

Framantam cele doua ingrediente pana obtinem un aluat nisipos.

Adaugam galbenusul, esenta de vanilie, praful de sare , apa rece si zaharul pudra.

Amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Impartim aluatul in 16 bile.

Fiecare bila se intinde cu merdeneaua si un praf de faina.

Asezam aluatul intins in forma si presam usor pe peretele formei.

Indepartam suplusul cu ajutorul unui cutit.

Din resturile de aluat mai formam doua bine, in total vom obtine 18 coji.

Punem formele intr-o tava si introducem la cuptor.

Cuptorul preincalzit la 180C si se coc  18 minute.

Le lasam sa se raceasca si apoi le scoatem, cu grija,  din forma.

Se folosesc la obtinerea tartelor cu fructe.

Vezi si reteta : Aluatul perfect pentru tarte dulci

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *