1. Untul (la temperatura camerei ) se mixeaza cu zaharul farin pana devine ca o crema.
2. Se adauga coaja de lamaie si amestecam.
3. Adaugam un ou si mixam continuu.
4. Adaugam al doilea ou si omogenizam.
5. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
6. Amestecam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat omogen.
7. Aluatul se introduce la rece pentru 30 min apoi se intinde in foaie de cca 1/2 cm grosime (cu ajutorul fainii). Cu forma de tarta se decupeaza aluatul , vom obtine mai multe tarte.
8. Aluatul decupat se aseaza usor in forme iar cu o furculita intepam din loc in loc.
9. Introducem tartele in cuptorul incins la 180 C pana devin usor aurii pe margini.
10. Dupa coacere, cojile de tarte se lasa sa se racesca si apoi se scot din forme.
Se folosesc la obtinerea celor mai bune tarte cu fructe, ciocolata, etc.
Sa aveti spor!
6 thoughts on “Aluatul perfect pentru tarte dulci”
buna ziua,
As dori sa știu de unde ați comandat formele de tarta!
Multumesc
Le-am cumparat de pe acest site http://ttap.co/1LRCHkm. Nu au tot timpul, sunt anumite campanii si oferte.
Eu am o formă de mini tarte cum este cea de nuci merge acest aluat la acea formă?
Puteti pune aluatul in ce forma doriti, dar sa respectati reteta.
Formele trebuiesc unse si tapetate inainte ? Aluat iese usor din forma dupa racire ?
Depinde de forma. Daca nu aveti forme teflonate, mai bine le ungeti si tapetati cu faina.