Capsunile se spala, se curata de codite iar fiecare capsuna se taie in 4.
Se pun intr-un bol, se presara cu zahar (70 gr) si se introduce la rece pentru 1 ora.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar (80 gr) pe baie de abur. Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa.
Se lasa sa se racesca complet iar separat se bate frisca pana obtinem o spuma densa.
Compozitia de galbenusuri se mixeaza cu mascapone, esenta de rom si vanilie apoi se amesteca cu frisca batuta.
Se mixeaza pana vom obtine o compozitie omogena si pufoasa.
Sucul rezultat de la capsuni se amesteca cu zahar, vanilie si apa. Se amesteca pana se dizolva zaharul.
Piscoturile se trec rapid prin sirop si se pun pe un platou.
Deasupra se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui.
Se adauga capsuni din sirop pe toata suprafata iar deasupra adaugam cateva aveline pentru a se aseza mai bine piscoturile insiropate.
Se adauga al doilea strat de piscoturi trecute prin sirop.
Se adauga ultimul strat de crema, adaugam capsuni si decoram cu cacao si frunze proaspete de menta.
Pofta Buna!
4 thoughts on “Tiramisu cu capsuni”
Foarte buna reteta,am mai recomandat-o si prietenelor mele si la fel au fost incantate.multumesc
Super!!! iti multumesc pentru recomandare.
buna reteta mersi!!!
Mulțumesc mult mamei mele ia reușit datorită ție
????????????