5/5 - (22 votes)
Marmelada de mure reteta. Cum se face Marmelada de mure?
Murele se spala in mai multe ape si se pun intr-o sita la scurs.
Punem murele intr-o cratita , adaugam zaharul si amestecam.
Le lasam 30 minute, le amestecam cca un minut apoi le mixam cu un blender vertical.
Compozitia obtinuta se trece prin strecuratoare pentru a elimina semintele.
Vom obtine o compozitie fina si usor densa.
Adaugam zeama de lamaie si punem la foc mic amestecand periodic.
Pentru a obtine o marmelada fina vom fierbe compozitia 2 ore.
Marmelada de mure se toarna fierbinte in borcanele sterilizate , se inchid ermetic cu capace si se impaturesc bine.
Pentru siguranta sterilizam borcanele in cuptor sau baie de apa cca 15 minute.
Ideala pentru micul dejun , clatite sau papanasi.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează