Marmelada de mure

Fina , aromata si o culoare minunata ! Marmelada de mure este preferata in orice sezon , ideala cu papanasi , clatite sau gogosi.
Ingrediente:

3,7 kg mure, 1,5 kg zahar, zeama de la o lamaie

Timp preparare

2 ore si 50 min

Nr. portii

6 borcane 400 ml

5/5 - (22 votes)

Marmelada de mure reteta. Cum se face Marmelada de mure?

Marmelada de mure

Murele se spala in mai multe ape si se pun intr-o sita la scurs.

Punem murele intr-o cratita , adaugam zaharul si amestecam.

Marmelada de mure

Le lasam 30 minute, le amestecam cca un minut  apoi le mixam cu un blender vertical.

Marmelada de mure

Compozitia obtinuta se trece prin strecuratoare pentru a elimina semintele.

Vom obtine o compozitie fina si usor densa.

Adaugam zeama de lamaie si punem la foc mic amestecand periodic.

Pentru a obtine o marmelada fina vom fierbe compozitia  2 ore.

Marmelada de mure

Marmelada de mure se toarna fierbinte in borcanele sterilizate , se inchid ermetic cu capace si se impaturesc bine.

Pentru siguranta sterilizam borcanele in cuptor sau baie de apa cca 15 minute.

Marmelada de mure

Ideala pentru micul dejun , clatite sau papanasi.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle