Rulada diplomat cu capsuni

Cea mai buna prajitura este rulada diplomat cu capsuni. Fina si aromata , rulada diplomat cu capsuni este desertul meu preferat si o pregatesc foarte des. Va invit sa testati reteta !
Ingrediente:

Foaie de rulada cu cacao - 4 oua, 80 gr zahar, 60 gr faina, 20 gr cacao, 1 praf de sare, 5 gr zahar vanilat.

Crema diplomat - 60 gr zahar, 2 oua ,100 ml lapte, 6 gr gelatina,1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1 lingurita esenta vanilie.

Umplutura - 250 gr capsuni proaspete , taiate felii.

Decor - 100 gr ciocolata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8 bucati

4.9/5 - (37 votes)


Rulada diplomat cu capsuni. Cea mai buna prajitura. Rulada diplomat cu capsuni retete.

Preparare Foaie de rulada

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.

Peste galbenusuri adaugam albusurile  , faina amestecata cu cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.

Se coace la foc mediu 8-10 minute  (in cuptorul preincalzit la 180 C) .

Se scoate din cuptor, se desprinde usor de hartie si se ruleaza imediat.

Preparare Crema Diplomat 

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Se ia de pe baia de abur si se lasa sa se racesca cateva momente ,  amestecand  periodic pana se raceste .

Daca nu amestecam,   crema se transforma intr-o piftie!

Se amesteca cu frisca batuta si  extractul de vanilie.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare Rulada diplomat cu capsuni

Foaia de rulada se transfera pe o hartie  curata.

Adaugam compozitia de crema diplomat si o intindem pe toata suprafata.

Adaugam feliile de capsuni .

Transferam foaia de rulada  pe o tava ,  o punem la rece   pentru 5-10 minute sau pana se intareste crema.

Rulam strans foaia de rulada  cu ajutorul hartiei de la baza .

Rulada formata se ruleaza in hartie  si se pune la rece pentru minim 2 ore.

Ciocolata pentru decor se topeste pe baie de abur si se pune intr-un cornet de hartie.

Decoram cu ciocolata rulada diplomat  – vezi foto.

Rulada diplomat cu capsuni  se taie in doua parti si se decoreaza cu ciocolata .

Se pune la rece pana se intareste ciocolata si se portioneaza.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Valabilitate – 24 ore.

Pofta Buna!

Vezi si reteta : Tort Diplomat 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.