Rulada diplomat cu capsuni. Cea mai buna prajitura. Rulada diplomat cu capsuni retete.
Preparare Foaie de rulada
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina amestecata cu cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.
Se coace la foc mediu 8-10 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) .
Se scoate din cuptor, se desprinde usor de hartie si se ruleaza imediat.
Preparare Crema Diplomat
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Se ia de pe baia de abur si se lasa sa se racesca cateva momente , amestecand periodic pana se raceste .
Daca nu amestecam, crema se transforma intr-o piftie!
Se amesteca cu frisca batuta si extractul de vanilie.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare Rulada diplomat cu capsuni
Foaia de rulada se transfera pe o hartie curata.
Adaugam compozitia de crema diplomat si o intindem pe toata suprafata.
Adaugam feliile de capsuni .
Transferam foaia de rulada pe o tava , o punem la rece pentru 5-10 minute sau pana se intareste crema.
Rulam strans foaia de rulada cu ajutorul hartiei de la baza .
Rulada formata se ruleaza in hartie si se pune la rece pentru minim 2 ore.
Ciocolata pentru decor se topeste pe baie de abur si se pune intr-un cornet de hartie.
Decoram cu ciocolata rulada diplomat – vezi foto.
Rulada diplomat cu capsuni se taie in doua parti si se decoreaza cu ciocolata .
Se pune la rece pana se intareste ciocolata si se portioneaza.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Valabilitate – 24 ore.
Pofta Buna!
Vezi si reteta : Tort Diplomat