Rulada diplomat cu capsuni

Cea mai buna prajitura este rulada diplomat cu capsuni. Fina si aromata , rulada diplomat cu capsuni este desertul meu preferat si o pregatesc foarte des. Va invit sa testati reteta !
Rulada diplomat cu capsuni
Ingrediente:

Foaie de rulada cu cacao - 4 oua, 80 gr zahar, 60 gr faina, 20 gr cacao, 1 praf de sare, 5 gr zahar vanilat.

Crema diplomat - 60 gr zahar, 2 oua ,100 ml lapte, 6 gr gelatina,1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1 lingurita esenta vanilie.

Umplutura - 250 gr capsuni proaspete , taiate felii.

Decor - 100 gr ciocolata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8 bucati

4.9/5 - (37 votes)


Rulada diplomat cu capsuni. Cea mai buna prajitura. Rulada diplomat cu capsuni retete.

Preparare Foaie de rulada

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.

Peste galbenusuri adaugam albusurile  , faina amestecata cu cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.

Se coace la foc mediu 8-10 minute  (in cuptorul preincalzit la 180 C) .

Se scoate din cuptor, se desprinde usor de hartie si se ruleaza imediat.

Preparare Crema Diplomat 

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Se ia de pe baia de abur si se lasa sa se racesca cateva momente ,  amestecand  periodic pana se raceste .

Daca nu amestecam,   crema se transforma intr-o piftie!

Se amesteca cu frisca batuta si  extractul de vanilie.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare Rulada diplomat cu capsuni

Foaia de rulada se transfera pe o hartie  curata.

Adaugam compozitia de crema diplomat si o intindem pe toata suprafata.

Adaugam feliile de capsuni .

Transferam foaia de rulada  pe o tava ,  o punem la rece   pentru 5-10 minute sau pana se intareste crema.

Rulam strans foaia de rulada  cu ajutorul hartiei de la baza .

Rulada formata se ruleaza in hartie  si se pune la rece pentru minim 2 ore.

Ciocolata pentru decor se topeste pe baie de abur si se pune intr-un cornet de hartie.

Decoram cu ciocolata rulada diplomat  – vezi foto.

Rulada diplomat cu capsuni  se taie in doua parti si se decoreaza cu ciocolata .

Se pune la rece pana se intareste ciocolata si se portioneaza.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Valabilitate – 24 ore.

Pofta Buna!

Vezi si reteta : Tort Diplomat 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle