Briose cu dovleac

Nu exista toamna fara deserturi pe baza de dovleac copt. Sunt retete usoare, cu un grad ridicat de pufosenie si extrem de aromate! De aceasta data, briosele cu dovleac copt au in componenta si scortioara, iar desertul este delicios. Va recomand aceste briose , in special pentru cei mici .
Ingrediente:

Compozitie pentru briose - 100 gr unt, 2 oua, 130 gr zahar, 160 gr faina, 5 gr scortisoara, 180 gr piure de dovleac, 6 gr praf copt, 1 praf de sare, 1 lingurita extract de vanilie.

Compozitia de frosting - 150 gr unt, 150 zahar pudra, 80 gr dovleac copt, 1 lingura lapte, 2 gr scortisoara, 1/2 lingurita extract de vanilie.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

12 bucati.

4.7/5 - (65 votes)

Dovleacul copt se taie cubulete si il pasam cu ajutorul unui mixer vertical.

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt + praful de sare.

Intr-un bol adaugam: untul moale , zaharul , ouale, piureul de dovleac copt, scortisoara , extractul de vanilie si mixam 2 minute.

Adaugam compozitia cu faina si amestecam pana se incorporeaza.

Faina s-a incorporat complet , mixam compozitia pentru 1 minut si vom obtine o consistenta omogena.

Tava pentru briose se  tapeteaza cu forme din hartie , compozitia se imparte in fiecare forma si se uniformizeaza.

Briosele cu dovleac se coc  in cuptorul preincalzit la 180 C / cca 15-18 minute, pentru siguranta – facem testul cu scobitoarea.

Dupa coacere  le lasam sa se racesca complet.

Pregatim Compozitia de frosting

Dovleacul se paseaza si se amesteca cu laptele.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul.

Adaugam compozitia de dovleac copt , extractul de vanilie, scortisoara  si mixam pana obtinem o compozitie spumoasa.

Decoram briosele si le pastram la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *