Baclava cu nuca reteta . Baclava cu nuca in imagini. Cum prepar Baclava cu nuca.
Preparare
Taiem foile pe jumatate, dupa forma tavii de copt (28 foi).
Topim untul la foc mic, fara a fierbe.
Impartim foile in 3 parti.
Ungem tava cu unt si asezam prima foaie .
Adaugam prima parte de foi, cate o foaie si o ungem cu unt.
Asezam jumatate din compozitia de nuca si uniformizam pe toata suprafata.
Adaugam al doilea strat de foi, una cate una, unse cu unt.
Adaugam compozitia de nuca si al treilea strat de foi, una cate una, unse cu unt.
Portionam cu un cutit bine ascutit.
Asezam tava in cuptorul preincalzit la 180C, fara ventilatie, 35 minute.
Preparare sirop
Punem intr-o cratita apa, mierea si zaharul.
Asezam pe foc si amestecam.
Dupa primul clocot adaugam zeama de lamaie si lasam sa fiarba 2 minute.
Adaugam esenta de vanilie, praful de scortisoara si amestecam.
Asamblare
Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si adaugam siropul fierbinte.
Lasam prajitura deoparte pana se raceste si apoi servim.
Sa aveti pofta!
Descopera si 40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI