Clatite banatene reteta. Cum se prepara Clatite banatene. Reteta Clatite banatene
Reteta foi de clatite o gasiti aici.
Preparare Umplutura
Punem intr-un bol ingredientele: branza dulce, ouale, coaja de lamaie, pudra de vanilie, zaharul si stafidele.
Vom amesteca bine pana la omogenizare.
Asamblare Clatite banatene
Ungem formele termorezistente cu unt.
Impartim compozitia de umplutura in 9 parti.
Asezam o parte de umplutura pe o foaie de clatita.
Pliem marginile si rulam.
Procedam la fel si cu restul clatitelor.
Punem clatitele in vasele unse.
Preparare Sos
Mixam ouale cu zahar, smantana pentru frisca, coaja de lamaie, pudra de vanilie si sare.
Turnam cate 2 polonice de sos in fiecare forma.
Introducem formele in cuptorul preincalzit la 180C.
Le lasam pentru 20 minute/ 180C.
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca cu ulei.
Turnam ciocolata topita intr-un cornet de hartie si il pastram la loc caldut.
Cand sunt gata , le pudram cu zahar farin vanilat si le decoram cu ciocolata, frunze de menta.
Se servesc calde.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Clatite cu Nutella