Preparare Umplutura Branzoaice cu Stafide
Punem intr-un bol : branza dulce, oul +galbenus, gris, zahar, stafide, zahar cu vanilie.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Preparare Aluat Branzoaice cu Stafide
Punem intr-un bol : faina, drojdia instant, zaharul, zaharul vanilat , sare si coaja de lamaie.
Amestecam laptele caldut cu ulei , unt si apoi le punem peste restul ingredientelor.
Mixam ouale si le adaugam peste ingrediente.
Amestecam pana obtinem un alaut omogen si foarte putin lipicios.
Acoperim bolul cu foile alimentara si il lasam la loc caldut pentru dospire.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul , impartim aluatul in 10 bucati , 110 gr/buc si le modelam sub forma de bila.
Le transferam pe o tava tapetata cu hartie de copt , le acoperim cu folie alimentara si le lasam 10 minute la loc caldut.
*A zecea branzoaica a fos coapta separat.
Ungem cu ulei baza unui pahar, presam fiecare bila
Cu ajutorul degetelor aranjam aluatul sub forma unui cuib.
Adaugam umplutura si presam usor.
Lasam branzoaicele la loc caldut inca 10 minute, acoperite cu folie alimentara.
Ungem suprafata branzoaicelor cu ou batut si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C.
Le coacem maxim 20 minute.
Dupa coacere , branzoaicele cu stafide se scot din tava.
Se servesc calde sau reci.
Pofta Buna!
Vezi si colectia Dulciuri cu branza dulce !