Cum facem checul marmorat.Retete chec marmorat. Cel mai bun chec.
Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie uniforma.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam un minut cu extract de vanilie si untul topit.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Impartim compozitia (in mod egal ) in doua boluri.
Primul bol de compozitie se pune deoparte .
Compozitia de cacao se pune in al doilea bol si amestecam usor.
Tava de copt se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
Punem cate o lingura de compozitie simpla , apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, alternand straturile pana se termina toata compozitia.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Vezi si alte Retete de Chec
Salvează
Salvează
Salvează
3 thoughts on “Chec marmorat”
Eu asta il stiam drept pandispan. Checul e mai complicat de facut.
Foarte frumos arata.Insa ,ca si in multe retete de pe internet, nu se specifica un detaliu important: cand adaugam cacao trebuie diluata cu putin lichid,altfel compozitia colorata se ingreuneaza,va fi diferita de cea alba,iar aspectul marmorat nu va iesi deloc ca in imagine.
Scrie mai sus – 2 linguri pline cacao neagra + 4 linguri apa. Amestecam cacaua cu apa si compozitia nu se ingreuneaza.