Chec marmorat

Checul marmorat este un desert pufos si apreciat datorita aspectului . Este o reteta simpla, rapida si reusita. Dupa preferinte, puteti adauga nuci, alune sau rahat de fructe. Perfect alaturi de cafea sau ceai.
Ingrediente:

5 oua, 200 gr zahar, 200 gr faina, 40 gr unt topit (caldut - nu fierbinte), 10 gr praf de copt, 2 linguri pline cacao neagra + 4 linguri apa, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )

4.7/5 - (164 votes)

Cum facem checul marmorat.Retete chec marmorat. Cel mai bun chec.

Cacaua se amesteca cu apa  pana obtinem o compozitie uniforma.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam un minut cu extract de vanilie  si  untul topit.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

 

Adaugam treptat faina + praful de copt  si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Impartim compozitia (in mod egal ) in doua boluri.

Primul bol de compozitie se pune deoparte .


Compozitia de cacao se pune in al doilea bol si amestecam usor.

Tava de copt se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Punem  cate o lingura de compozitie simpla , apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, alternand straturile pana se termina toata compozitia.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

chec marmorat

 

Pofta Buna!

Vezi si alte Retete de Chec

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Chec marmorat”

  1. Foarte frumos arata.Insa ,ca si in multe retete de pe internet, nu se specifica un detaliu important: cand adaugam cacao trebuie diluata cu putin lichid,altfel compozitia colorata se ingreuneaza,va fi diferita de cea alba,iar aspectul marmorat nu va iesi deloc ca in imagine.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.