4.8/5 - (77 votes)
Aluatul pentru tarta se obtine conform retetei Aluatul perfect pentru tarte dulci .
Aluatul se introduce la rece pentru 30 minute si se imparte in doua parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie de cca 1/2 cm grosime (cu ajutorul fainii).
Se aseaza in forma de tarta ( unsa cu unt) , se muleaza dupa forma si se decupeaza surplusul de aluat.
Intepam cu o furculita din loc in loc apoi adaugam o hartie de copt ( mai mare decat dimensiunea formei) si fasole boabe- vezi foto.
Greutatea boabelor de fasole are ca rol de a presa aluatul si de a nu-i permite sa se umfle in timpul coacerii.
Introducem la cuptor pentru 10 minute , la 180C.
Cat timp tarta sta in cuptor pregatim umplutura.
Intr-un bol amestecam bine: branza dulce de vaci, zaharul pudra, amidonul alimentar, smantana pentru frisca, ouale, extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.
Compozitia trebuie sa fie omogena , adaugam afinele congelate si amestecam usor.
Adaugam umplutura si continuam coacerea la foc mic, cca 25 minute.
Tarta se mai lasa inca 10 minute in cuptorul stins si cu usa crapata.
Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Si sectiunea 🙂
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Tarta cu capsuni
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează