4.8/5 - (78 votes)
Aluatul pentru tarta se obtine conform retetei Aluatul perfect pentru tarte dulci .
Aluatul se introduce la rece pentru 30 minute si se imparte in doua parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie de cca 1/2 cm grosime (cu ajutorul fainii).
Se aseaza in forma de tarta ( unsa cu unt) , se muleaza dupa forma si se decupeaza surplusul de aluat.

Intepam cu o furculita din loc in loc apoi adaugam o hartie de copt ( mai mare decat dimensiunea formei) si fasole boabe- vezi foto.
Greutatea boabelor de fasole are ca rol de a presa aluatul si de a nu-i permite sa se umfle in timpul coacerii.

Introducem la cuptor pentru 10 minute , la 180C.
Cat timp tarta sta in cuptor pregatim umplutura.
Intr-un bol amestecam bine: branza dulce de vaci, zaharul pudra, amidonul alimentar, smantana pentru frisca, ouale, extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.
Compozitia trebuie sa fie omogena , adaugam afinele congelate si amestecam usor.

Adaugam umplutura si continuam coacerea la foc mic, cca 25 minute.


Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

Si sectiunea 🙂

Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Tarta cu capsuni
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează