Aici Reteta Crema de vanilie – Aici Reteta Lemon curd
Preparare Blat
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam vanilie si ulei.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam.
Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma (18 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180C pentru ~20 minute.
Dupa coacere se scoate din forma, se lasa sa se raceasca complet si se taie in trei parti uniforme.
Preparare Crema
Crema de vanilie se omogenizeaza cu untul ( ambele la temperatura camerei) , se adauga treptat lemon curd si mixam.
Vom obtine o crema omogena si pufoasa.
Preparare Sirop
Amestecam energic zaharul cu apa , zeama si coaja de lamaie. Inainte de folosire se strecoara.
Asamblare Tort
Pe un platou adaugam 2-3linguri cu sirop si asezam prima foaie de blat (baza).
Se insiropeaza si adaugam o parte din crema. Se intinde uniform pe toata suprafata cu o spatula si asezam a doua foaie.
Presam usor , insiropam si intindem al doilea strat de crema.
A treia foaie se insiropeaza usor pe interior si se aseaza peste stratul de crema.
Se preseaza usor si insiropam toata suprafata.
Tortul format se imbraca intr-un strat subtire de crema si se introduce la rece ( minim 1 ora).
Pentru decor – gelatina se hidrateaza in apa rece ~ 10 min. Se topeste usor pe baie de abur apoi se pune pe o suprafata rece.
Se amesteca cu lemon curd si amestecam pana observam ca devine ca un sos .
Se pune intr-un cornet de hartie, se taie varful si decoram usor suprafata tortului.
Surplusul de compozitie se indeparteaza dupa ce se intareste complet.
Decorul de ciocolata se presara pe marginea tortului iar deasupra asezam aveline de frisca .
Tortul in sectiune 🙂
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează