Preparare maia
Intr-un vas se amesteca drojdia cu o lingura de zahar si 100 ml lapte caldut ( pana se dizolva complet).
Adaugam cateva linguri de faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Se presara cu faina si se pune la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Ouale se mixeaza cu zaharul, sarea, esenta de rom, vanilia, laptele si coaja rasa de lamaie.
Amestecam cele doua compozitii (maia+sodou) pana la omogenizare.
Adaugam treptat faina (pana la 550 gr) , apoi untul topit si amestecam pana obtinem un aluat omogen si de consistenta potrivita.
Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cu restul de faina (50 gr) intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara.
Avem nevoie de doua forme rotunde – diametru 10 , respectiv 5 cm.
Decupam gogosile cu forma cea mare iar cu forma cea mica decupam interiorul.
Coca provenita din interiorul gogosilor se modeleaza cu faina si decupam alte gogosi.
Lasam gogosile la dospit pe masa de lucru – cca 10 min.
Cu ajutorul unei spatule luam usor cate o gogoasa si o punem la prajit in baie de ulei – foc mediu.
Se prajesc uniform pe ambele parti apoi le scoatem pe servetele absorbante.
Le lasam sa se racesca apoi le glazuram cu ciocolata topita si decor (colorat + ciocolata alba) .
Se introduc la rece pentru intarirea ciocolatei cateva minute.
Sa aveti Pofta !
2 thoughts on “Gogosi cu ciocolata”
Bun
Bun bun