Intr-un bol amestecam laptele praf si cacaua (cernute).
Intr-o cratita punem zaharul, sarea si apa.
Amestecam si punem pe foc , sa fiarba cca 5 minute.
Adaugam imediat untul taiat cuburi , amestecam pana se topeste iar impreuna cu siropul se formeaza o compozitie omogena.
Compozitia formata se amesteca cu extractul de vanilie apoi se adaugam peste lapte praf si cacao.
Amestecam rapid pana se incorporeaza complet ingredientele.
1/2 din compozitia obtinuta se adauga intr-o tavita (dimensiune 13×13 ) tapetata cu folie alimentara.
Adaugam alunele din loc in loc apoi adaugam restul de compozitie si nivelam suprafata.
Se pune intr-un loc rece pentru 4-5 ore, eu am lasat-o peste noapte.
NU introduceti la frigider !!!
Cu ajutorul unui cutit cu lama bine ascutita , taiem ciocolata de casa dupa preferinta – cubulete, batoane, etc.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Gogosi cu ciocolata
Reteta pentru cea mai buna ciocolata de casa poate varia in functie de gusturi si preferinte. Experimenteaza cu diferite ingrediente si arome pentru a crea propria ta reteta unica. Nu uita sa te bucuri de fiecare moment al prepararii si sa imparti cu cei dragi aceasta delicioasa experienta de savurare a ciocolatei de casa.