Rulada cu mere

Rulada cu mere, desert din blat pufos si umplutura de mere cu scortisoara. O foarte simpla, ieftina si rapida!
Ingrediente:

Blat - 3 oua, 4 linguri pline cu zahar, 5 linguri pline cu faina, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare.

Umplutura- 3 mere (marime medie), 3 linguri zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 10 gr zahar vanilat, 20 gr unt.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

1 rulada

4.8/5 - (40 votes)

Citeste si Reteta : Umplutura de Mere

Albusurile se bat spuma cu sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam cu zaharul vanilat si cu doua linguri din compozitia de albus.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si  amestecam usor .
daugam  faina si amestecam usor  , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Adaugam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde in strat uniform.

Lovim tava de masa , de 3-4 ori , pentru a elimina aerul din compozitie.

Blatul se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru cca 15 min, pana capata o culoare usor aurie.

rulada cu mere (2)

Dupa coacere se lasa sa se racesca si se desprinde usor de foia de copt.

Citeste si Reteta : Foaia de Rulada

Pe blatul de lucru asezam : o folie de aluminiu si deasupra o folie alimentara ( sa aiba o dimensiune mai mare decat blatul).

blat rulada cu mere

Asezam blatul cu fata pe folia alimentara si intindem umplutura de mere  (reteta aici) intr-un start uniform.

rulada cu mere (3)

Rulam strans cu ajutorul foliei alimentare si foliei de aluminiu .

rulada cu mere (4)

Rulada cu mere se pune pe o tava si se introduce la rece pentru 1-2 ore.

rulada cu mere (1)

Se desface cu grija rulada de folie si se portioneaza in felii.

rulada cu mere pozaPofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Rulada cu mere”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *