Citeste si Reteta : Umplutura de Mere
Albusurile se bat spuma cu sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam cu zaharul vanilat si cu doua linguri din compozitia de albus.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
daugam faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde in strat uniform.
Lovim tava de masa , de 3-4 ori , pentru a elimina aerul din compozitie.
Blatul se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru cca 15 min, pana capata o culoare usor aurie.
Dupa coacere se lasa sa se racesca si se desprinde usor de foia de copt.
Citeste si Reteta : Foaia de Rulada
Pe blatul de lucru asezam : o folie de aluminiu si deasupra o folie alimentara ( sa aiba o dimensiune mai mare decat blatul).
Asezam blatul cu fata pe folia alimentara si intindem umplutura de mere (reteta aici) intr-un start uniform.
Rulam strans cu ajutorul foliei alimentare si foliei de aluminiu .
Rulada cu mere se pune pe o tava si se introduce la rece pentru 1-2 ore.
Se desface cu grija rulada de folie si se portioneaza in felii.
Pofta Buna!
1 thoughts on “Rulada cu mere”
UN DESERT RAPID,DELICIOS,IEFTIN SI USOR DE GATIT!