Reteta Tort dipomat cu piersici. Reteta Tort cu piersici din compot. Diplomat cu piersici.
Cantitatea neta de piersici se imparte in doua parti. O parte o oprim pentru decor, a doua parte o taiem cubulete potrivite si o adaugam la umplutura.
Siropul – amestecam zeama de la compot cu zaharul farin si extractul de vanilie.
Amestecam bine pana se dizolva complet zaharul.
Crema diplomat
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.
Amestecam periodic pana se raceste.
Pe un platou asezam un inel reglabil ( sau o forma detasabila fara baza ) .
Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza – vezi foto.
Compozitia de crema diplomat se amesteca cu frisca batuta si coaja de lamaie .
Mixam pana obtinem o crema omogena .
In forma tapetata cu piscoturi asezam primul strat de crema diplomat si adaugam piersici – cubulete.
Acoperim tortul cu o folie alimentara si introducem la rece pentru minim 3 ore.
Dupa acest timp , indepartam forma cu grja si decoram suprafata tortului cu felii de persici.
Cu ajutorul unei pensule adaugam un strat fin de jeleu transparent (confera luciu si pastreaza prospetimea fructelor). Jeleul transparent se prepara conform instructiunilor pe pachet.
Decoram partile laterale ale tortului cu frisca , vezi foto.
Tortul diplomat cu piersici se pastreaza la rece si se consuma in maxim 24 ore.
Si sectiunea 🙂
Sa aveti pofta !
Citeste si alte retete de Tort.