Tort diplomat cu piersici

Tortul diplomat cu piersici din compot este un desert fin si delicios. Consistenta fina a cremei dipomat , aroma de lamaie si extractul de vanilie , confera tortului o bunatate aparte. Este un desert fara coacere , nu necesita foarte mult timp si este nelipsit de la mesele festive.
Ingrediente:

20 piscoturi sampanie, 1 borcan compot de piersici jumatati depilate ( cantitate neta masa scursa 365 gr).

Sirop - 150 ml zeama compot de piersici , 1/2 lingurita extract de vanilie, 25 gr zahar farin.

Crema diplomat - 75 gr zahar, 2 oua , 175 ml lapte, 8 gr gelatina, , 1 praf sare, 400 gr frisca batuta si indulcita , coaja rasa de la o lamaie potrivita, 1 lingurita extract de vanilie.

Decor- 350 gr frisca batuta , indulcita si aromata , 1/2 pachetel jeleu transparent, felii de piersici.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 bucati / forma cu diametru 18 cm.

3.7/5 - (223 votes)

Reteta Tort dipomat cu piersici. Reteta Tort cu piersici din compot. Diplomat cu piersici.

Cantitatea neta de piersici se imparte in doua parti. O parte o oprim pentru decor, a doua parte o taiem cubulete potrivite si o adaugam la umplutura.

Siropul – amestecam zeama de la compot cu zaharul farin si extractul de vanilie.

Amestecam bine pana se dizolva complet zaharul.

Crema diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.


Amestecam periodic pana se raceste.
Daca nu amestecam  crema se transforma intr-o piftie 🙂

Pe un platou asezam un inel reglabil ( sau o forma detasabila fara baza ) .

Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza – vezi foto.

Compozitia de crema diplomat se amesteca cu frisca batuta  si coaja de lamaie .

Mixam  pana obtinem o crema omogena .



In forma tapetata cu piscoturi asezam primul strat de crema diplomat si  adaugam  piersici – cubulete.
Adaugam alternativ  straturi  de crema diplomat  si piersici -cubulete, ultimul strat va fi de crema.

Acoperim tortul cu o folie alimentara si  introducem la rece pentru minim 3 ore.

Dupa acest timp , indepartam forma cu grja  si decoram suprafata tortului cu felii de persici.

Cu ajutorul unei pensule adaugam un strat fin de jeleu transparent (confera luciu si pastreaza prospetimea fructelor). Jeleul transparent se prepara conform instructiunilor  pe pachet.

Decoram partile laterale ale tortului cu frisca , vezi foto.

Tortul diplomat cu piersici se pastreaza la rece si se consuma in maxim 24 ore.

Si sectiunea 🙂

Sa aveti pofta !

Citeste si alte retete de Tort.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle