Crema diplomat (Sarlota)

Cel mai bun tort are in componenta crema diplomat :) , o crema fina , aromata si dellicata...yam, yam
Ingrediente:

100 gr zahar, 3 oua , 200 ml lapte, 10 gr gelatina, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf sare, 600 gr frisca batuta, 1 lingurita esenta de rom.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1

4.2/5 - (96 votes)

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

crema diplomat 1

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.

Amestecam periodic pana se raceste.

    Daca nu amestecam ,  crema se transforma intr-o piftie 🙂

Se amesteca cu frisca batuta , esenta de rom pana obtinem o crema omogena.

Sa aveti spor !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

6 thoughts on “Crema diplomat (Sarlota)”

  1. sunt noua pe aici dar am ajuns sa caut aproape in fiecare zi dupå ceva dulce ce a-s putea face eu dupa super amandinele tale astazi ma opresc aici la acest tort care arata intr-un mare fel. multumesc de minunatele tale retete

  2. Este singura reteta de crema diplomat pe blogul desertdecasa.ro si alta nu voi mai posta. Deoarece este o reteta pe care o folosesc de multi ani si este PERFECTA . Respectati reteta si sunt sigura ca rezultatul va cel asteptat. Mult spor !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.