Chec cu lamaie

Incercati neaparat reteta , este un chec pufos si aromat, yam, yam...
Ingrediente:

1 lamaie mare sau 2 lamai mai mici

4 oua

150 gr zahar

1 plic praf de copt

1 lingura ulei

4 linguri apa rece

200 gr faina

Timp preparare

40 min

Nr. portii

1 buc

4.3/5 - (26 votes)

Lamaia se rade de coaja  si se stoarce de suc.

Ouale se separa – albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apa rece , coaja de lamaie si sarea.

Praful de copt se stinge in zeama de lamaie si  se adauga peste compozitia de galbenusuri, apoi mixam usor.

Adaugam albusurile  spuma si faina peste galbenusuri .

Amestecam usor cu o spatula , cu miscari de sus in jos.

chec cu lamaie 2

Compozitia formata se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Se coace tava in cuptorul incalzit la 180C , timp de 40-45 min.

Se scoate din cuptor doar dupa ce faceti testul scobitorii.

 

cahec cu lamaie1

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se poate decora cu zahar pudra sau glazura.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Chec cu lamaie”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.