4.3/5 - (35 votes)
Lamaia se rade de coaja si se stoarce de suc.
Ouale se separa – albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apa rece , coaja de lamaie si sarea.
Praful de copt se stinge in zeama de lamaie si se adauga peste compozitia de galbenusuri, apoi mixam usor.
Adaugam albusurile spuma si faina peste galbenusuri .
Amestecam usor cu o spatula , cu miscari de sus in jos.
Compozitia formata se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Se coace tava in cuptorul incalzit la 180C , timp de 40-45 min.
Se scoate din cuptor doar dupa ce faceti testul scobitorii.
Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se poate decora cu zahar pudra sau glazura.
Pofta Buna!
2 thoughts on “Chec cu lamaie”
absolut minunat ….delicios si aromat! <3
Multumesc !