full screen background image

Scovergi

Scovergi ca la bunica – pufoase, rapide si extrem de gustoase ! Puteti inlocui zaharul pudra cu gem, miere sau dulceata , sunt delicioase !

Scovergi

Timp preparare:

1 ora

Portii:

10 bucati

Ingrediente:

370 gr faina alba superioara, 25 gr drojdie proaspata, 250 ml apa calduta, 30 ml ulei, 50 gr zahar, 1 praf sare, 10 gr zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie (medie), ulei pentru modelat aluatul , ulei pentru prajit, zahar farin pentru decor.

Instructiuni preparare

Intr-un bol amestecam  drojdia si zaharul pana se lichefiaza ( vom obtine un lichid).
Peste compozitia obtinuta adaugam apa calduta, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, praful de sare si uleiul.
Amestecam bine si  adaugam treptat faina. Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.
Se acopera bolul cu o folie alimentara si se pune la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Aluatul obtinut se aseaza pe blatul de lucru uns cu ulei si il impartim in 10 bucati egale.
Fiecare bucata se aluat se modeleaza sub forma de bila . Cu mainile  unse ( cu ulei) formam scovergile presand cu degetele .
Vom presa  pana obtinem forma specifica scovergilor.
Scovergile se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se rumenesc rapid !
Dupa prajire se scot pe servetel absorbant ,  le transferam pe un platou si le pudram cu zahar farin.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Gogosi cu ciocolata
Scovergi
(9 voturi)

 

loading…


Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Branzoaice moldovenesti

Branzoiace sau Poale-n brau - pufoase si aromate !

Închide