5/5 - (21 votes)
Intr-un bol amestecam drojdia si zaharul pana se lichefiaza ( vom obtine un lichid).
Peste compozitia obtinuta adaugam apa calduta, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, praful de sare si uleiul.
Amestecam bine si adaugam treptat faina. Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.
Se acopera bolul cu o folie alimentara si se pune la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Aluatul obtinut se aseaza pe blatul de lucru uns cu ulei si il impartim in 10 bucati egale.
Fiecare bucata se aluat se modeleaza sub forma de bila . Cu mainile unse ( cu ulei) formam scovergile presand cu degetele .
Vom presa pana obtinem forma specifica scovergilor.
Scovergile se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se rumenesc rapid !
Dupa prajire se scot pe servetel absorbant , le transferam pe un platou si le pudram cu zahar farin.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Gogosi cu ciocolata
2 thoughts on “Scovergi”
Buna dimineața…LA MULȚI ANI cu Sănătate , Fericire, Bucurii Și Înpliniri pe Anul 2020… Îmi plac rețetele dvs. și mă inspiră pentru a face mâncare , pentru Familie… Și îmi place mult ca sânt retete ușoare și plăcute.., Vă doresc o zi frumoasă.
Va doresc UN NOU AN cu bucurii ! Va multumesc pentru apreciere.