Scovergi

Scovergi ca la bunica - pufoase, rapide si extrem de gustoase ! Puteti inlocui zaharul pudra cu gem, miere sau dulceata , sunt delicioase !
Ingrediente:

370 gr faina alba superioara, 25 gr drojdie proaspata, 250 ml apa calduta, 30 ml ulei, 50 gr zahar, 1 praf sare, 10 gr zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie (medie), ulei pentru modelat aluatul , ulei pentru prajit, zahar farin pentru decor.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 bucati

5/5 - (21 votes)
Intr-un bol amestecam  drojdia si zaharul pana se lichefiaza ( vom obtine un lichid).
Peste compozitia obtinuta adaugam apa calduta, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, praful de sare si uleiul.
Amestecam bine si  adaugam treptat faina. Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.
Se acopera bolul cu o folie alimentara si se pune la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Aluatul obtinut se aseaza pe blatul de lucru uns cu ulei si il impartim in 10 bucati egale.
Fiecare bucata se aluat se modeleaza sub forma de bila . Cu mainile  unse ( cu ulei) formam scovergile presand cu degetele .
Vom presa  pana obtinem forma specifica scovergilor.
Scovergile se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se rumenesc rapid !
Dupa prajire se scot pe servetel absorbant ,  le transferam pe un platou si le pudram cu zahar farin.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Gogosi cu ciocolata

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Scovergi”

  1. Buna dimineața…LA MULȚI ANI cu Sănătate , Fericire, Bucurii Și Înpliniri pe Anul 2020… Îmi plac rețetele dvs. și mă inspiră pentru a face mâncare , pentru Familie… Și îmi place mult ca sânt retete ușoare și plăcute.., Vă doresc o zi frumoasă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle