Crema de nuca

Cea mai buna crema de nuca pentru prajituri, tort si fursecuri ! Este o reteta veche , rapida,  cu ingrediente la indemana si care are ca rezultat o compozitie fina si aromata.
Crema de nuca
Ingrediente:

130 gr nuca macinata fin, 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 180 gr unt 82% grasime, 100 ml  lapte, 25 ml esenta de rom, 1 praf de sare.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

Cantitate pentru 1 prajitura de dimensiune 30x20.

5/5 - (110 votes)

Punem laptele intr-o cratita, zaharul  si praful de sare.

Dupa primul clocot adaugam nuca si amestecam continuu pentru maxim 3 minute.

Crema de nucaAdaugam zaharul vanilat , amestecam si lasam compozitia sa se raceasca.

Untul la temperatura camerei se amesteca cu compozitia de nuca si esenta de rom.

Crema de nucaMixam pana obtinem o compozitie omogena.

Crema de nuca

Crema de nuca se foloseste imediat la umplerea prajiturilor, torturilor sau fursecurilor.

Vezi si alte retete =>Prajituri de Casa cu Nuca

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.