full screen background image

Crema de nuca

Cea mai buna crema de nuca pentru prajituri, tort si fursecuri ! Este o reteta veche , rapida,  cu ingrediente la indemana si care are ca rezultat o compozitie fina si aromata.

Crema de nuca

Timp preparare:

30 minute

Portii:

Cantitate pentru 1 prajitura de dimensiune 30x20.

Ingrediente:

130 gr nuca macinata fin, 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 180 gr unt 82% grasime, 100 ml  lapte, 25 ml esenta de rom, 1 praf de sare.

Instructiuni preparare

Punem laptele intr-o cratita, zaharul  si praful de sare.

Dupa primul clocot adaugam nuca si amestecam continuu pentru maxim 3 minute.

Crema de nucaAdaugam zaharul vanilat , amestecam si lasam compozitia sa se raceasca.



Untul la temperatura camerei se amesteca cu compozitia de nuca si esenta de rom.

Crema de nucaMixam pana obtinem o compozitie omogena.



Crema de nuca

Crema de nuca se foloseste imediat la umplerea prajiturilor, torturilor sau fursecurilor.

Vezi si alte retete =>Prajituri de Casa cu Nuca




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress