Crema de nuca

Cea mai buna crema de nuca pentru prajituri, tort si fursecuri ! Este o reteta veche , rapida,  cu ingrediente la indemana si care are ca rezultat o compozitie fina si aromata.
Crema de nuca
Ingrediente:

130 gr nuca macinata fin, 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 180 gr unt 82% grasime, 100 ml  lapte, 25 ml esenta de rom, 1 praf de sare.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

Cantitate pentru 1 prajitura de dimensiune 30x20.

5/5 - (102 votes)

Punem laptele intr-o cratita, zaharul  si praful de sare.

Dupa primul clocot adaugam nuca si amestecam continuu pentru maxim 3 minute.

Crema de nucaAdaugam zaharul vanilat , amestecam si lasam compozitia sa se raceasca.



Untul la temperatura camerei se amesteca cu compozitia de nuca si esenta de rom.

Crema de nucaMixam pana obtinem o compozitie omogena.



Crema de nuca

Crema de nuca se foloseste imediat la umplerea prajiturilor, torturilor sau fursecurilor.

Vezi si alte retete =>Prajituri de Casa cu Nuca

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.