full screen background image

Gogosi Pufoase

Gogosi Pufoase si aromate ca la bunica, desertul copilariei mele . Aceste pufosenii isi pastreaza bunatatea chiar si a doua zi, daca va mai raman. Se prepara usor si cu ingrediente la indemana, iar reteta este explicata pas cu pas. Spor la bunatati!

Gogosi Pufoase

Timp preparare:

30 minute

Portii:

12

Ingrediente:

Aluat - 520 gr faina alba ( pentru cozonac), 10 gr drojdie uscata activa, 2 linguri ulei, 10 gr zahar vanilat, 40 gr zahar, 1 praf de sare, 300 ml apa calduta, 1 lingura coaja de lamaie, ulei pentru prajit si modelat.Decor - zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Punem intr-un bol : apa  calduta, drojdia , 2 linguri ulei, zaharul vanilat, zaharul, sarea si coaja de lamaie.

Amestecam energic cu un tel pentru 1 minut.

Adaugam faina si amestecam.

Framantam aluatul pentru 2 minute.



Acoperim vasul cu folie alimentara si il punem la loc cald pentru 30 de minute.

Dupa dospire , aluatul se imparte in 12 bucati egale.

Modelarea aluatului se face cu ulei.

Taiem o hartie de copt in 12 bucati ,dimensiunea mai mare decat gogoasa.

Ungem hartiile cu ulei si le punem pe un blat.

Fiecare gogoasa se modeleaza  ca o bila si apoi se apasa mijlocul – vezi foto.

Le acoperim cu o folie alimentara si le lasam 15 minute la dospit.



Gogosile dupa dospire.

Gogosi Pufoase

Se pune ulei intr-o tigaie si se incinge bine.

Punem gogosile la prajit  in uleiul incins , fara sa desprindem hartiile.

Le prajim bine pe ambele parti si apoi eliminam hartia.

Gogosi Pufoase



Pentru a indeparta surplusul de ulei, scoatem gogosile pe servetel de hartie.

Gogosi Pufoase

Le tavalim prin zahar pudra vanilat si le punem pe un platou.

Se servesc calde sau reci.Gogosi Pufoase

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Gogosi cu iaurt

 




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress