Punem intr-un bol : apa calduta, drojdia , 2 linguri ulei, zaharul vanilat, zaharul, sarea si coaja de lamaie.
Amestecam energic cu un tel pentru 1 minut.
Adaugam faina si amestecam.
Framantam aluatul pentru 2 minute.
Acoperim vasul cu folie alimentara si il punem la loc cald pentru 30 de minute.
Dupa dospire , aluatul se imparte in 12 bucati egale.
Modelarea aluatului se face cu ulei.
Taiem o hartie de copt in 12 bucati ,dimensiunea mai mare decat gogoasa.
Ungem hartiile cu ulei si le punem pe un blat.
Fiecare gogoasa se modeleaza ca o bila si apoi se apasa mijlocul – vezi foto.
Le acoperim cu o folie alimentara si le lasam 15 minute la dospit.
Gogosile dupa dospire.
Se pune ulei intr-o tigaie si se incinge bine.
Punem gogosile la prajit in uleiul incins , fara sa desprindem hartiile.
Le prajim bine pe ambele parti si apoi eliminam hartia.
Pentru a indeparta surplusul de ulei, scoatem gogosile pe servetel de hartie.
Le tavalim prin zahar pudra vanilat si le punem pe un platou.
Se servesc calde sau reci.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Gogosi cu iaurt