Fursecuri cu unt si ciocolata reteta. Fursecuri cu unt si ciocolata pentru sarbatori.
Mixam untul cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa.
Adaugam galbenusurile si mixam 1 minut.
Adaugam esenta de vanilie, coaja de portocala si amestecam.
Adaugam faina si amesteca pana se formeaza un aluat omogen.
Punem aluatul intr-un pos cu sprit ( punga de decor prevazuta cu varf stelat).
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sub forma de potcoava, vezi foto.
Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180C, pentru maxim 15 minute sau pana cand marginile devin usor aurii.
Dupa coacere, lasam fursecurile sa se raceasca complet.
Topim ciocolata pe baie de abur si o amestecam energic cu ulei.
Trecem fiecare fursec prin ciocolata topita si asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram partea glazurata cu decor de bobite dulci.
Punem la rece pana se intareste ciocolata.
Asezam fursecurile pe un platou sau intr-o cutie de pastrare.
Le pastram la rece pana in momentul servirii.
Sa aveti pofta!
Descopera colectia de retete Fursecuri pentru Craciun!