Chec cu nuca, lamaie si portocala reteta. Cel mai bun Chec cu nuca, lamaie si portocala!
Preparare
Albusurile se bat spuma cu sare.
Adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam continuu pana se dizolva complet.
Peste galbenusuri adaugam uleiul, praful de copt, zeama de lamaie, laptele
Peste albusurile batute spuma adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam usor .
Adaugam faina si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam coaja de lamaie, portocala si amestecam usor.
Oprim nuca zdrobita pentru decor, iar restul se incorporeaza in aluat..
Turnam compozitia intr-o forma de chec , unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Deasupra presaram restul de nuca zdrobita.
Punem checul la copt, in cuptorul preincalzit, la 175C/ 40 de minute, ventilatie sus-jos.
Pentru a evita arderea nucii, acoperim checul cu o hartie de copt.
Dupa coacere, se mai lasa cateva minute in cuptor si se lasa la racit in tava.
Portionam checul in felii potrivite si servim.
Sa aveti pofta! Descopera si colectia 18 Retete de Chec!