full screen background image

Prajitura cu iaurt si capsuni

Cea mai buna reteta de prajitura cu capsuni va asteapta. Este o prajitura aromata, pufoasa si cu blat usor umed ! Va invit sa incercati reteta 😉

Prajitura cu iaurt si capsuni

Timp preparare:

50 min

Portii:

20 buc (tava 20x30)

Ingrediente:

5 oua, 200 gr iaurt, 100 ml ulei, 200 gr zahar, 220 gr faina (200 gr compozitie + 20 gr prafuit capsunile) , 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie, 1 praf de sare, 150 gr capsuni tari, pentru decor - zahar farin.

Instructiuni preparare

Cea mai buna prajitura. Retete prajituri de casa. Prajitura cu iaurt si capsuni. Prajitura cu fructe.Retete cu caspuni. Prajitura cu iaurt si fructe.

Prajitura cu iaurt si capsuniSpalam bine capsunile si le taiem in patru sau sase bucati , in functie de marime.

prajitura cu iaurt si capsuni (5)

Albusul se bate cu sare pana devine spuma, se adauga zaharul si mixam pana se dizolva.

Separat se mixeaza pentru 1 min – uleiul, galbenusurile,  praful de copt stins, vanilia si iaurtul.

Compozitia de albus si galbenus se amesteca usor.

prajitura cu iaurt si capsuni (6)



Se adauga faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

prajitura cu iaurt si capsuni (2)

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt.

prajitura cu iaurt si capsuni (3)

Capsunile  se prafuiesc cu faina si se adauga peste compozitie.

Coacem prajitura la 180°C pentru 35-40 min.

prajitura cu iaurt si capsuni (4)



Dupa coacere se scoate pe un gratar si se lasa sa se racesca complet.

Prajitura cu iaurt si capsuni

Se portioneaza si  se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Va recomand si reteta de Tort diplomat cu capsuni (reteta aici).

Pofta Buna!

Prajitura cu iaurt si capsuni
(207 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




12 thoughts on “Prajitura cu iaurt si capsuni

  1. Carmen

    am preparat aceasta prajitura dupa reteta, am inlocuit insa capsunile cu visine din compot. rezultatul ar fi fost extraordinar daca ar fi iesit mai mult … yumy! durata de viata a acestei prajiuri: citeva ore … data viitoare dublez cantitatile de ingrediente. delicios! multumesc frumos

    Reply
  2. Tanea

    Am facut-o de 2 ori , gustul foarte bun dar nu a crescut bine. Care at putea fi cauza? Unicul desert care nu pot sa il reusesc!!!!

    Reply
  3. Lumi

    Foarte gustoasa,am facut-o si eu trebuie urmati exact pasii care scrie in reteta.Multumesc celei care a postat -o aici!

    Reply
  4. Daniela

    Bună ziua, iaurtul trebuie sa conțină o cantitate mare de grăsime sau se poate folosi și cel de 3,5%? Mulțumesc

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Blat alb pentru prajituri

Blat alb - pufos si aromat , ideal pentru o prajitura delicioasa!

Închide
Website Malware Scan