Capsunile decongelate impreuna cu apa si zaharul se pun la fiert pentru 3 minute.
Adaugam amidonul dizolvat in apa si amestecam usor.
Mai lasam pe foc maxim 2 minute (la foc mic), amestecam periodic.
Adaugam zaharul vanilat si lasam sa se racesca complet.
Orezul se fierbe in apa (300 ml) cu sare pentru 5 minute.
Scurgem apa , adaugam laptele si continuam fierberea la foc mic.
Cand orezul este aproape fiert adaugam zaharul si amestecam periodic.
In functie de tipul de orez , fierberea poate dura 15-20 minute.
In cazul in care orezul nu pare fiert mai adaugati 200 ml lapte si fierbeti in continuare.
Dupa fierbere adaugam zaharul vanilat , un praf de sare si acoperim vasul cu un capac.
Se lasa sa se racesca complet apoi se amesteca cu smantana pentru frisca (batuta).
Compozitia obtinuta se aseaza in paharele de servire.
Adaugam topping de capsuni si decoram cu o avelina din frisca + coaja razuita de lime. Gata desertul !!!
Pofta Buna!