Prajitura cu branza si ciocolata

Daca va place ciocolata acesta reteta o sa fie pe placul vostru. O prajitura rapida si delicioasa iar combinatia branza dulce-ciocolata este perfecta !
Ingrediente:

Blat -100 gr unt 65% grasime, 30 cacao neagra, 130 gr zahar, 2 oua, 350 gr faina, 70 gr smantana 18%, 5 gr praf de copt, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare.

Umplutura - 450 gr branza dulce, 100 gr smantana pentru frisca, 100 gr zahar, 80 gr ciocolata amaruie, 50 gr gris, 2 albusuri, 1 praf sare.

Glazura - 80 gr ciocolata amaruie, 80 gr smantana pentru frisca.

Timp preparare

1 ora si 20 min

Nr. portii

20 buc (tava 26x22)

4.8/5 - (101 votes)

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana se dizolva complet.

Adaugam smantana si mixam pentru 1 minut.

Adaugam treptat ouale si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Faina se amesteca cu cacaua cernuta , praful de sare si praful de copt.

Adaugam peste compozitia formata mai sus si amestecam pana se incorporeaza.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 minute.

Umplutura – branza dulce se amesteca cu smantana pentru frisca si zahar.

Adaugam albusurile ( batute spuma cu un praf de sare) , grisul si amestecam usor.

Ciocolata se taie cubulete mici , se adauga peste compozitie si amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia de blat se scoate de la rece si cu ajutorul unui praf de faina  o intindem intr-o tava  tapeteta cu hartie de copt.

Adaugam umplutura de branza dulce cu ciocolata.

Intindem uniform pe toata suprafata blatului.

Se coace la foc mic/mediu cca 30-35 minute, cand umplutura s-a inchegat bine atunci prajitura este gata.

Glazura – smantana pentru frisca se pune intr-un vas pe baie de abur.
Adaugam ciocolata maruntita si amestecam pana se topeste complet si obtinem o compozitie omogena.
Prajitura se lasa sa se racesca complet , adaugam glazura si o intindem pe toata suprafata.
Se introduce la rece pana ce glazura se intareste , indepartam marginile apoi se portioneaza.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Prajitura cu branza si ciocolata”

  1. Maniceanu Valentin

    Sincer, nu am mancat niciodata acest tip de desert dar o sa incerc sa fac, sunt curios de combinatia branza dulce si ciocolata

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.