Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana se dizolva complet.
Adaugam smantana si mixam pentru 1 minut.
Adaugam treptat ouale si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Faina se amesteca cu cacaua cernuta , praful de sare si praful de copt.
Adaugam peste compozitia formata mai sus si amestecam pana se incorporeaza.
Acoperim vasul cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 minute.
Umplutura – branza dulce se amesteca cu smantana pentru frisca si zahar.
Adaugam albusurile ( batute spuma cu un praf de sare) , grisul si amestecam usor.
Ciocolata se taie cubulete mici , se adauga peste compozitie si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia de blat se scoate de la rece si cu ajutorul unui praf de faina o intindem intr-o tava tapeteta cu hartie de copt.
Adaugam umplutura de branza dulce cu ciocolata.
Intindem uniform pe toata suprafata blatului.
Se coace la foc mic/mediu cca 30-35 minute, cand umplutura s-a inchegat bine atunci prajitura este gata.
1 thoughts on “Prajitura cu branza si ciocolata”
Sincer, nu am mancat niciodata acest tip de desert dar o sa incerc sa fac, sunt curios de combinatia branza dulce si ciocolata