Cozonac cu nuca , miere si stafide (de post)

Pufos si aromat, simplu si rapid! Reteta mea va garanteaza reusita unui cozonac delicios de post!
Ingrediente:

Aluat- 350 ml apa, 12 gr drojdie uscata, 125 gr margarina, 75 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf sare, 700 gr faina pentru cozonac, 20 ml ulei.

Umplutura- 135 gr nuca maruntita, 40 gr miere, 50 gr stafide, 25 ml esenta rom.

Glazura - miere

Timp preparare

1 ora si 30 min.

Nr. portii

1 buc ( dimensiune forma 31 x 11.5 x 7 cm )

5/5 - (117 votes)

Drojdia se amesteca 50 ml cu apa calduta . Stafidele se pun intr-o ceasca impreuna cu romul.

Intr-un bol mai mare se adauga restul de  apa (calduta) , zaharul,  coaja de lamaie, sarea si zaharul vanilat.

cozonac-de-post-9

Se amesteca energic cca 2-3 minute . Adaugam drojdia dizolvata , amestecam apoi adaugat treptat faina (650 gr).

cozonac-de-post-8

Amestecam si framantam pana  vom obtine un aluat potrivit ca si consistenta.

cozonac-de-post-3

Adaugam margarina topita (calduta)  si framantam pana se incorporeaza.

cozonac-de-post-4Aluatul obtinut se presara cu faina (50 gr) si  se pune  la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.

cozonac-de-post-5

Pregatim umplutura: nuca macinata se amesteca cu mierea, stafidele si esenta de rom.

cozonac-de-post-6

Aluatul se aseaza pe masa de lucru unsa  cu ulei si se intinde  in forma dreptunghiulara

cozonac-de-post-7

Adaugam  umplutura pe toata suprafata aluatului  si rulam strans.

cozonac-de-post-2

Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cozonacul de post se lasa la dospit 15 minute apoi se coace  in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.

cozonac-de-post-1

Dupa coacere se unge suprafata cu miere si se lasa sa se racesca complet.

cozonac-de-post

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.