Drojdia se amesteca 50 ml cu apa calduta . Stafidele se pun intr-o ceasca impreuna cu romul.
Intr-un bol mai mare se adauga restul de apa (calduta) , zaharul, coaja de lamaie, sarea si zaharul vanilat.
Se amesteca energic cca 2-3 minute . Adaugam drojdia dizolvata , amestecam apoi adaugat treptat faina (650 gr).
Amestecam si framantam pana vom obtine un aluat potrivit ca si consistenta.
Adaugam margarina topita (calduta) si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se presara cu faina (50 gr) si se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.
Pregatim umplutura: nuca macinata se amesteca cu mierea, stafidele si esenta de rom.
Aluatul se aseaza pe masa de lucru unsa cu ulei si se intinde in forma dreptunghiulara
Adaugam umplutura pe toata suprafata aluatului si rulam strans.
Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cozonacul de post se lasa la dospit 15 minute apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.
Dupa coacere se unge suprafata cu miere si se lasa sa se racesca complet.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează