Fursecuri cu cirese

Fursecurile cu cirese reprezinta o combinatie perfecta intre gustul dulce si suculent al cireselor proaspete si textura crocanta si frageda a fursecurilor. Aceste delicatese sunt apreciate deopotriva de copii si adulti, fiind o alegere delicioasa pentru gustarile de dimineata, pauzele de cafea sau pentru momentele in care iti doresti ceva dulce si reconfortant. Unul dintre secretele fursecurilor cu cirese consta in alegerea celor mai proaspete si aromate cirese. Ciresele de sezon, coapte perfect, adauga o nota de prospetime si savoare in fiecare muscatura. Cand ciresele se combina cu textura frageda si unturoasa a fursecurilor, rezultatul este un gust absolut delicios.
Ingrediente:

200 gr unt

60 gr zahar farin

2 galbenusuri

250 gr faina

coaja rasa de 1 lamaie

1 plic zahar vanilat

200 gr cirese

Decor - 60 gr ciocolata alba, 1/2  lingurita ulei

Timp preparare

90 minute

Nr. portii

1 platou

4.8/5 - (109 votes)

Fiecare cireasa se taie pe jumatate si se indeparteaza samburele. Ciresele se pun intr-un bol, se acopera cu folie si se pastreaza pana se formeaza aluatul.

Ciocolata alba se pune intr-un bol, pe baie de abur. Se adauga  uleiul, se amesteca si se pastreaza la loc cald pentru decor.

Untul se mixeaza cu zaharul farin, razatura de lamaie si vanilie. Se adauga treptat galbenusurile si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme.

fursecuri cu cirese

Se adauga faina si se amesteca usor, pana se incorporeaza intreaga cantitate.

fursecuri cu cirese1

Compozitia se toarna cu posul cu sprit in tava tapetata cu hartie de copt, in forma de aveline mici.

fursecuri cu cirese

In fiecare avelina se adauga cate o jumatate de cireasa si se apasa usor.

 

 

fursecuri cu cirese

Se introduc la cuptor si se coc la o temperatura moderata de 180-220 C, pana ce capata o culoare galben-aurie.

fursecuri cu cirese

Dupa coacere si racire fursecurile se decoreaza cu ciocolata.

fursecuri cu cirese

Se introduc la rece pentru 30 min apoi se pun pe platou. Fursecurile sunt ideale alaturi de ceai sau cafea.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.