Fiecare cireasa se taie pe jumatate si se indeparteaza samburele. Ciresele se pun intr-un bol, se acopera cu folie si se pastreaza pana se formeaza aluatul.
Ciocolata alba se pune intr-un bol, pe baie de abur. Se adauga uleiul, se amesteca si se pastreaza la loc cald pentru decor.
Untul se mixeaza cu zaharul farin, razatura de lamaie si vanilie. Se adauga treptat galbenusurile si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme.
Se adauga faina si se amesteca usor, pana se incorporeaza intreaga cantitate.
Compozitia se toarna cu posul cu sprit in tava tapetata cu hartie de copt, in forma de aveline mici.
In fiecare avelina se adauga cate o jumatate de cireasa si se apasa usor.
Se introduc la cuptor si se coc la o temperatura moderata de 180-220 C, pana ce capata o culoare galben-aurie.
Dupa coacere si racire fursecurile se decoreaza cu ciocolata.
Se introduc la rece pentru 30 min apoi se pun pe platou. Fursecurile sunt ideale alaturi de ceai sau cafea.
Pofta Buna!