Fursecuri cu cirese

Fursecurile cu cirese reprezinta o combinatie perfecta intre gustul dulce si suculent al cireselor proaspete si textura crocanta si frageda a fursecurilor. Aceste delicatese sunt apreciate deopotriva de copii si adulti, fiind o alegere delicioasa.
Ingrediente:

200 gr unt

60 gr zahar farin

2 galbenusuri

250 gr faina

coaja rasa de 1 lamaie

1 plic zahar vanilat

200 gr cirese

Decor - 60 gr ciocolata alba, 1/2  lingurita ulei

Timp preparare

90 minute

Nr. portii

1 platou

4.8/5 - (114 votes)

Fiecare cireasa se taie pe jumatate si se indeparteaza samburele. Ciresele se pun intr-un bol, se acopera cu folie si se pastreaza pana se formeaza aluatul.

Ciocolata alba se pune intr-un bol, pe baie de abur. Se adauga  uleiul, se amesteca si se pastreaza la loc cald pentru decor.

Untul se mixeaza cu zaharul farin, razatura de lamaie si vanilie. Se adauga treptat galbenusurile si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme.

fursecuri cu cirese

Se adauga faina si se amesteca usor, pana se incorporeaza intreaga cantitate.

fursecuri cu cirese1

Compozitia se toarna cu posul cu sprit in tava tapetata cu hartie de copt, in forma de aveline mici.

fursecuri cu cirese

In fiecare avelina se adauga cate o jumatate de cireasa si se apasa usor.

 

 

fursecuri cu cirese

Se introduc la cuptor si se coc la o temperatura moderata de 180-220 C, pana ce capata o culoare galben-aurie.

fursecuri cu cirese

Dupa coacere si racire fursecurile se decoreaza cu ciocolata.

fursecuri cu cirese

Se introduc la rece pentru 30 min apoi se pun pe platou. Fursecurile sunt ideale alaturi de ceai sau cafea.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle