4.9/5 - (119 votes)
Prajitura Greta Garbo. Prajituri de casa. Retete prajituri de casa.
Umplutura – Nucile macinate le-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat .
Aluatul – drojdia , zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-un vas pana se lichefiaza.
Adaugam untul topit ( caldut) si amestecam bine cu un tel.
Ouale le-am adaugat treptat si am amestecat bine.
Adaugam smantana si amestecam, apoi adaugam coaja de lamaie.
Faina ( 500 gr ) se adauga treptat , adaugam praful de sare si amestecam pana se incorporeaza. Restul de faina se foloseste la modelarea aluatului.
Vom obtine un aluat asemanator aluatului de cozonac. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut 15 minute.
Blatul de lucru se pudreaza cu faina si asezam aluatul.
Se taie in patru parti – pentru patru foi.
Se ia o parte de aluat, i se da forma dreptunghiulara , apoi se intinde cu sucitorul intr-o foaie cu grosimea de 1/2 cm , dupa dimensiunea tavii (30x20cm).
Foia se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Prajitura va avea trei straturi de umplutura si vom imparti umplutura in trei parti ( compozitia cu nuca si marmelada).
Se unge foaia cu un strat de marmelada si se presara compozitia de nuca si zahar.
La fel procedam si cu celelalte foi care , apoi se suprapun , foaia de deasupra ramane neunsa.
Peste prajitura se aseaza o folie alimentara si se pune la loc cald pentru 30 minute ( la dospit).
Prajitura se coace la foc mediu spre mic , in cuptorul preincalzit, cca 50 minute.
Se lasa in tava pana se raceste complet ( cca 3-4 ore) apoi se decoreaza cu glazura de cacao ( reteta aici ).
Se introduce la rece sa se intareasca glazura apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Prajitura Arlechin
Salvează