full screen background image

Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo, o reteta cu vechime, pe baza de aluat dospit si fraged , marmelada de caise , nuca si glazura de cacao. Este o prajitura pregatita ocazional la mesele de sarbatoare in familie.

Prajitura Greta Garbo

Timp preparare:

2 ore

Portii:

20 buc (tava 20x30)

Ingrediente:

Aluat - 550 gr faina alba , 180 gr unt 65% grasime, 2 oua, 200 gr smantana fermentata 20%, 100 gr zahar, 30 gr drojdie proaspata, coaja rasa de la o lamaie, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare.Umplutura - 400 gr marmelada caise, 150 gr miez de nuca, 50 gr zahar, 10 gr zahar vanilat.Decor - Glazura de cacao (4 linguri zahar, 10 gr zahar vanilat, 4 linguri apa, 50 gr unt cu un continut ridicat de grasime, 2 linguri cacao).

Instructiuni preparare

Umplutura – Nucile macinate le-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat .
Aluatul – drojdia ,  zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-un vas  pana se lichefiaza.
Adaugam untul topit ( caldut) si  amestecam bine cu un tel.
Ouale le-am  adaugat  treptat si am amestecat bine.
Adaugam smantana  si amestecam, apoi  adaugam coaja de lamaie.
Faina ( 500 gr ) se adauga treptat , adaugam praful de sare si  amestecam pana se incorporeaza. Restul de faina se foloseste la modelarea aluatului.
Vom obtine un aluat asemanator aluatului de cozonac. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut 15 minute.
Blatul de lucru se pudreaza cu faina si asezam aluatul.
Se taie in patru parti – pentru patru foi.
Se ia o parte de aluat, i se da forma dreptunghiulara , apoi se intinde cu sucitorul intr-o foaie cu grosimea de 1/2 cm , dupa dimensiunea tavii (30x20cm).
Foia se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Prajitura va avea trei straturi de umplutura  si vom imparti  umplutura in trei parti ( compozitia  cu nuca si marmelada).
Se unge foaia cu un strat de marmelada  si se presara compozitia de nuca si zahar.
La fel procedam si cu celelalte foi care , apoi se suprapun , foaia de deasupra ramane neunsa.
Peste prajitura se aseaza o folie alimentara si se pune la loc cald pentru 30 minute ( la dospit).
Prajitura se coace la foc mediu spre mic , in cuptorul preincalzit, cca 50 minute.
Se lasa in tava pana se raceste complet ( cca 3-4 ore) apoi se decoreaza cu glazura de cacao ( reteta aici ).
Se introduce la rece sa se intareasca glazura apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Prajitura Arlechin
Prajitura Greta Garbo
(34 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Bobocii de trandafiri

Bobocii de trandafiri folositi in industria produselor de cofetarie si patiserie fac parte din soiurile de trandafiri de dulceata (Rosa...

Închide