Crema de capsuni

Crema colorata si aromata, perfecta pentru prajituri si torturi cu capsuni!
Ingrediente:

200 ml lapte, 10 linguri zahar, 1 ou, 200 gr unt, 1 plic zahar vanilat, 200 gr capsuni

Timp preparare

30 min

Nr. portii

Cantitate suficienta pentru 1 prajitura (30x20)

4.8/5 - (115 votes)

Capsunile se mixeaza intr-un blender apoi se trec prin sita pentru a indeparta semintele.

Intr-un vas se amesteca zaharul, laptele si oul pana obtinem o compozitie omogena.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana crema incepe sa se ingroase (cca 3 min de la primul clocot) si devine ca un sirop.

crema de capsuni 4Compozitia obtinuta se lasa sa se racesca cca 15 min apoi se adauga vanilia , untul taiat cubulete si mixam.

crema de capsuni3Peste crema obtinuta adaugam treptat pulpa de capsuni si mixam .

crema de capsuni2

Vom obtine o crema  perfect untoasa, fara aspect taiat sau aglomerari.

crema de capsuni 1

Se foloseste la umplerea ,  finisarea si decorarea prajiturilor.

Sa aveti spor!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Crema de capsuni”

  1. Cea mai buna crema cu capsuni pe care am facut-o vreo data…excelenta .Am sa mai incerc si alte retete de la tine.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.