4.6/5 - (69 votes)
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Peste galbenusuri adaugam uleiul, praful de copt, zeama de lamaie, apa rece, extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam faina si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Compozitia formata se pune intr-o forma rotunda de chec , unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace cca 20 min la foc potrivit , se lasa sa se racesca ( facem testul cu scobitoarea ) in forma apoi se rastoarna pe un platou.
Se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza.
Pofta Buna!
Citeste si reteta : Chec Dalmatian
1 thoughts on “Chec cu lamaie si vanilie”
Checul a ieșit foarte fin ca textură și aromă! Mi-a plăcut mai mult decât varianta cu iaurt, clasică. Mulțumesc!