Preparare Foi de Clatite
Punem intr-un bol ouale, zaharul, praful de sare, vanilia si laptele.
Mixam 2 minute, adaugam faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
O tigaie teflonata se incalzeste la foc potrivit si se unge cu 2-3 picaturi ulei.
Punem un polonic de compozitie in tigaia incinsa si unsa.
Tigaia se roteste usor pentru ca aluatul sa acopere suprafata tigaii.
Se lasa cca 25-30 secunde , pana se rumeneste frumos, apoi cu o spatula se intoarce .
Se mai lasa 20-25 secunde , pana se coace bine, si se transfera pe o farfurie.
Se continua procesul de prajire si cu restul de aluat.
Vom obtine 10 foi de clatite bine coapte , aromate si pufoase.
Pentru reteta de Foi de clatite in imagini =>accesati link-ul.
Le lasam sa se racesca si le umplem.
Asamblare Clatite cu fructe si ciocolata
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca cu ulei.
Se pune intr-un cornet de hartie si se pune deoparte.
Fiecare foaie de clatita se unge cu nutela .
Adaugam frisca – vezi foto.
Pliem clatitele si le asezam cate doua pe farfurie.
La fiecare clatita adaugam frisca, cu ajutorul unui pos cu dui, pentru decorul fructelor.
Fiecare clatita se decoreaza cu felii de kiwi, felii de capsuni, ananas, portocala si zmeura. Decoram cu ciocolata si frunze de menta.
Pofta Buna!
Vezi si reteta: Tort diplomat