Tort din bezea cu ciocolata si visine

Tort din bezea cu ciocolata si visine , un desert   foarte apreciat la mesele festive.  Foi de bezea fina, crema cu ciocolata si visine aromate, o combinatie  preferata pentru finete si savoare. Reteta Tort din bezea cu ciocolata si visine este simpla si se prepara usor.
Ingrediente:

Compozitie  bezea - 5 albusuri, 250 gr zahar pudra, 1 praf de sare.

Crema Ganache - 200 ml smantana pentru frisca, 200 gr ciocolata ( 100 gr ciocolata neagra, 100 gr ciocolata alba), 2 lingurite  esenta rom, 150 gr visine,  30 gr zahar.

Decor - crema Ganache, bezele, visine.

Timp preparare

1 ora si 30 minute.

Nr. portii

10

5/5 - (18 votes)

Tort din bezea cu ciocolata si visine reteta.Tort din bezea cu ciocolata si visine in imagini.

Visinele se scurg  de zeama si se pun intr-un bol.

Adaugam zaharul , 1 lingurita de esenta rom si amestecam.

Le lasam la rece,  pentru minim 1 ora.

Inainte de folosire se pun la scurs.

Preparare  bezea 

Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma densa.

Adaugam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o spuma lucioasa si ferma.

Folosim o hartie de copt , o forma de  copt (18 cm) pentru trasarea  diametrului.

Trasam cu un creion si intoarcem foaia.

Asezam bezeaua in trei foi,  intinse uniform,  si turnam  cateva bezele.

Punem tava in cuptorul preincalzit, la 100C cu ventilatie, pentru 1 ora.

Dupa coacere,  lasam cuptorul intredeschis pentru ca bezeaua sa se raceasca lent.

Preparare Crema Ganache

Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere

Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.

Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore.

Adaugam esenta de rom si mixam pana obtinem o crema omogena.

In cazul in care crema  vi s-a taiat, acesta  se remediaza prin incalzirea pe baie de abur.

O lasam  pana devine lichida, se pune la rece si se mixeaza.

Asamblare

Crema se imparte in trei parti.

Oprim cateva visine pentru decor, iar restul se impart in doua parti.

Punem o foaie de bezea pe un platou.

Adaugam o parte de crema si intindem usor.

Adaugam o parte din visine si asezam a doua foaie.

Presam usor si adaugam a doua parte de crema.

O intindem  uniform si adaugam restul de visine.

Adaugam  ultima foaie si presam usor.

Asezam cinci aveline mici de crema pe care fixam bezelele.

Turnam cinci aveline de crema , la care adaugam cate o visina.

Punem tortul la rece pentru 1 ora sau  pana in momentul servirii.

Tortul in sectiune .

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=> Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *