Tort din bezea cu ciocolata si visine reteta.Tort din bezea cu ciocolata si visine in imagini.
Visinele se scurg de zeama si se pun intr-un bol.
Adaugam zaharul , 1 lingurita de esenta rom si amestecam.
Le lasam la rece, pentru minim 1 ora.
Inainte de folosire se pun la scurs.
Preparare bezea
Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma densa.
Adaugam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o spuma lucioasa si ferma.
Folosim o hartie de copt , o forma de copt (18 cm) pentru trasarea diametrului.
Trasam cu un creion si intoarcem foaia.
Asezam bezeaua in trei foi, intinse uniform, si turnam cateva bezele.
Punem tava in cuptorul preincalzit, la 100C cu ventilatie, pentru 1 ora.
Dupa coacere, lasam cuptorul intredeschis pentru ca bezeaua sa se raceasca lent.
Preparare Crema Ganache
Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere
Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.
Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore.
Adaugam esenta de rom si mixam pana obtinem o crema omogena.
In cazul in care crema vi s-a taiat, acesta se remediaza prin incalzirea pe baie de abur.
O lasam pana devine lichida, se pune la rece si se mixeaza.
Asamblare
Crema se imparte in trei parti.
Oprim cateva visine pentru decor, iar restul se impart in doua parti.
Punem o foaie de bezea pe un platou.
Adaugam o parte de crema si intindem usor.
Adaugam o parte din visine si asezam a doua foaie.
Presam usor si adaugam a doua parte de crema.
O intindem uniform si adaugam restul de visine.
Adaugam ultima foaie si presam usor.
Asezam cinci aveline mici de crema pe care fixam bezelele.
Turnam cinci aveline de crema , la care adaugam cate o visina.
Punem tortul la rece pentru 1 ora sau pana in momentul servirii.
Tortul in sectiune .
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=> Prajitura Alba ca Zapada