Prajitura de post cu biscuiti

Prajitura de post cu biscuiti , un desert excelent ! O prajitura aromata , bogata in ciocolata , stafide, merisoare, fistic si arahide, un adevarat deliciu.
Ingrediente:

Foi - 75 ml apa minerala, 75 ml ulei, 60 gr zahar ( 50% zahar alb+50 % zahar brut) , 1 gr bicarbonat de sodiu dizolvat in 10 ml otet, 5 gr zahar vanilat, 225 gr faina alba, ulei pentru modelarea foilor.

Umplutura - 300 gr biscuiti digestivi, 120 ml apa, 100 ml frisca vegetala, 12 gr cacao, 50 gr zahar, 40 gr unt de cocos, 1 lingurita extract de vanilie, 25 ml esenta rom, 30 gr fistic fara coaja, 50 gr merisoare, 30 gr stafide, 50 gr arahide nesarate, coaja rasa de la o jumatate de lima.

Glazura - 70 gr ciocolata de post sau tableta carob.

Decor - fistic, merioare, arahide si stafide - maruntite.

Timp preparare

2 ore si 30 min

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.9/5 - (86 votes)

Cele 2 foi se obtin conform retetei Prajitura de post cu ciocolata.

Preparare Umplutura

Intr-o cratita punem : frisca vegetala ( lichida), apa, zaharul, cacao  si untul de cocos.

Amestecam bine si punem pe foc . Dupa ce compozitia a dat in fiert mai lasam 4 minute pe foc , amestecand periodic.

Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si  extractul de vanilie.

Din catitatea de  fistic, merisoare , arahide si stafide – oprim pentru decor.

Biscuitii se rup in bucati mici si se pun intr-un bol impreuna cu fistic, merisoare , arahide , stafide si coaja rasa de lima.

Adaugam compozitia lichida si amestecam pana se incorporeaza.

Tava pe care am copt foile se tapeteaza cu folie alimentara.

Asezam prima foaie , adaugam umplutura si o intindem uniform.

Asezam a  doua foaie si presam usor. Se introduce la rece pentru 30 minute apoi se scoate cu grija din tava .

Peste prajitura asezam o folie alimentara apoi un blat si o greutate de cca 1 kg ( se lasa 30 minute la temperatura camerei).

Pregatire Glazura

Incalzim bine frisca vegetala ( sa nu fiarba ) , adaugam ciocolata maruntita si amestecam bine.

Se lasa sa se racesca 2-3 minute apoi se toarna peste prajitura.

Intindem uniform glazura  apoi presaram fistic, merisoare, arahide si stafide ( taiate  marunt).

Se introduce prajitura la rece pentru 30 minute. Indepartam marginile prajiturii apoi o portionam.

Se pastreaza la rece.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.