Prajitura de post cu biscuiti , un desert excelent ! O prajitura aromata , bogata in ciocolata , stafide, merisoare, fistic si arahide, un adevarat deliciu.

Timp preparare:
2 ore si 30 minPortii:
20 buc (tava 20x30)Ingrediente:
Foi - 75 ml apa minerala, 75 ml ulei, 60 gr zahar ( 50% zahar alb+50 % zahar brut) , 1 gr bicarbonat de sodiu dizolvat in 10 ml otet, 5 gr zahar vanilat, 225 gr faina alba, ulei pentru modelarea foilor.Umplutura - 300 gr biscuiti digestivi, 120 ml apa, 100 ml frisca vegetala, 12 gr cacao, 50 gr zahar, 40 gr unt de cocos, 1 lingurita extract de vanilie, 25 ml esenta rom, 30 gr fistic fara coaja, 50 gr merisoare, 30 gr stafide, 50 gr arahide nesarate, coaja rasa de la o jumatate de lima.Glazura - 70 gr ciocolata de post sau tableta carob.Decor - fistic, merioare, arahide si stafide - maruntite.Instructiuni preparare
Cele 2 foi se obtin conform retetei Prajitura de post cu ciocolata.
Preparare Umplutura
Intr-o cratita punem : frisca vegetala ( lichida), apa, zaharul, cacao si untul de cocos.
Amestecam bine si punem pe foc . Dupa ce compozitia a dat in fiert mai lasam 4 minute pe foc , amestecand periodic.
Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si extractul de vanilie.
Din catitatea de fistic, merisoare , arahide si stafide – oprim pentru decor.
Biscuitii se rup in bucati mici si se pun intr-un bol impreuna cu fistic, merisoare , arahide , stafide si coaja rasa de lima.
Adaugam compozitia lichida si amestecam pana se incorporeaza.
Tava pe care am copt foile se tapeteaza cu folie alimentara.
Asezam prima foaie , adaugam umplutura si o intindem uniform.
Asezam a doua foaie si presam usor. Se introduce la rece pentru 30 minute apoi se scoate cu grija din tava .
Peste prajitura asezam o folie alimentara apoi un blat si o greutate de cca 1 kg ( se lasa 30 minute la temperatura camerei).
Pregatire Glazura
Incalzim bine frisca vegetala ( sa nu fiarba ) , adaugam ciocolata maruntita si amestecam bine.
Se lasa sa se racesca 2-3 minute apoi se toarna peste prajitura.
Intindem uniform glazura apoi presaram fistic, merisoare, arahide si stafide ( taiate marunt).
Se introduce prajitura la rece pentru 30 minute.
Indepartam marginile prajiturii apoi o portionam.
Se pastreaza la rece.
Pofta Buna!