Se impart ingredientele in 3 parti ( 2 oua+40 gr zahar +40 gr faina +1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Galbenusurile se mixeaza si se adauga peste albusurile batute.
Amestecam usor pana la incorporarea completa a fainii.
Pe o hartie de copt insemnam forma tortului/diametru 20 cm ( 2 cercuri ) , punem compozitia obtinuta si o intindem uniform.
Foile Dobos se coc in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 10-12 minute.
Dupa coacere, lasam foile sa se racesca si le desprindem de pe hartia de copt.
Reteta in imagini de Crema cu ciocolata si mascarpone – click aici.
Laptele (300 ml) se fierbe la foc mic.
Amestecam ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba, se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).
Se ia cartita de pe foc , se adauga extractul de vanilie, ciocolata alba , praful de sare si amestecam.
Crema de vanilie (calduta) se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.
Smantana pentru frisca se amesteca cu 1/2 din cantitatea de zahar pudra.
Mixam pana obtinem o compozitie ferma.
Punem crema mascarpone intr-un bol, adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat.
Mixam compozitia pentru 1 minut.
Mixam crema de vanilie cu frisca si compozitia de mascarpone.
Vom obtine o crema fina si aromata.
Asamblare Tort cu mascarpone si ciocolata
Oprim din cantitatea de crema cca 1/4 pentru decor.
Restul de crema se imparte in 5 parti egale, pentru cele 5 straturi.
Umplem foile Dobos cu crema cu mascarpone.
Presam usor si punem tortul la rece pentru 30 minute.
Cu cantitatea de crema oprita decoram tortul.
Ungem toata suprafata cu crema, iar cu o furculita cream decor pe margine.
1 thoughts on “Tort cu mascarpone si ciocolata”
Incercam sa nu mancam mult dulce asa ca am ales sa nu pun zahar deloc in crema, am pus doar ciocolata ca sa indulceasca si a iesit extraordinar tortul, toata lumea l-a laudat. MULTUMESC mult pentru reteta, voi mai incerca si altele.