Tort cu mascarpone si ciocolata

Tort cu mascarpone si ciocolata, desertul ideal pentru mese festive. Un tort cu foi pufoase si crema fina, aromata. Reteta perfecta pentru iubitorii de ciocolata . Va invit sa testati reteta!
Ingrediente:

6 Foi Dobos - 6 oua, 120 gr zahar , 120 gr faina, 1 praf sare.

Crema cu ciocolata si mascarpone - 400 ml lapte, 50 gr amidon, 2 oua, 1 praf de sare, 80 gr zahar, 100 gr ciocolata alba, 1 lingurita extract de vanilie,  250 gr mascarpone, 70 gr zahar pudra, 250 ml smantana pentru frisca.

Decor - Crema cu ciocolata si mascarpone, 50 gr ciocolata.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

10 bucati/ Diametru tort -20 cm

5/5 - (80 votes)
Reteta in imagini de Foi Dobosclick aici.

Se impart ingredientele in 3 parti  ( 2 oua+40 gr zahar +40 gr faina +1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.

Ouale se separa.  Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Galbenusurile se mixeaza si se adauga peste  albusurile batute.

Amestecam usor pana la incorporarea completa a fainii.

Pe o hartie de copt insemnam forma tortului/diametru 20 cm ( 2 cercuri ) , punem compozitia obtinuta si o intindem uniform.

Foile Dobos se coc in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 10-12 minute.

Dupa coacere,  lasam foile sa se racesca si le desprindem de pe hartia de copt.

Reteta in imagini de Crema cu ciocolata si mascarponeclick aici.

Laptele (300 ml) se fierbe la foc mic.
Amestecam ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba,  se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).
Se ia cartita de pe foc , se adauga extractul de vanilie, ciocolata alba , praful de sare si amestecam.

Crema de vanilie (calduta) se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.

Smantana pentru frisca se amesteca cu 1/2 din cantitatea de zahar  pudra.

Mixam pana obtinem o compozitie ferma.

Punem crema mascarpone intr-un bol, adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat.

Mixam compozitia pentru 1 minut.

Mixam crema de vanilie cu frisca si compozitia de mascarpone.

Vom obtine o crema fina si aromata.

 



 

Asamblare Tort cu mascarpone si ciocolata

Oprim din cantitatea de crema cca 1/4 pentru decor.

Restul de crema se imparte in 5 parti egale, pentru cele 5 straturi.

Umplem foile Dobos cu crema cu mascarpone.

Presam usor si punem tortul la rece pentru 30 minute.

Cu cantitatea de crema oprita decoram tortul.

Ungem toata suprafata cu crema, iar cu o furculita cream decor pe margine.

Pe ultima foaie se creaza decor cu ajutorul unui cutit.
Din restul de crema se formeaza pe margine aveline.
Topim ciocolata si decoram cateva aveline, iar cu restul formam decor pe hartie.
Punem decorul la rece,  sa se intareasca,  si apoi  il asezam pe tort- vezi foto.
Tortul in sectiune.
Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.