4.7/5 - (263 votes)
Islere cu ciocolata. Reteta de Islere cu ciocolata. Retete fursecuri cu ciocolata
Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul farin si extract-ul de vanilie.
Mixam pana obtinem o compozitie cremoasa.
Adaugam nuca si amestecam.
Faina se adauga treptat si se amesteca pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 20 minute.
Aluatul se intinde (cu ajutorul fainii) intr-o foaie de grosime potrivita.
Cu o forma rotunda decupam aluatul iar cu lama unui cutit le desprindem usor.
Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi se coc la 180C pentru maxim 10 minute.
Suprafata fursecurilor trebuie sa ramana alba iar baza sa fie usor aurie.
Punem fursecurile pe un gratar si le lasam sa se racesca complet.
Preparare crema – Smantana pentru frisca se pune intr-un vas pe baie de abur.
Se lasa pana se incalzeste bine , se adauga ciocolata maruntita si amestecam bine.
Compozitia se lasa sa se racesca complet apoi se introduce la congelator pentru 30 minute.
Dupa racire se adauga esenta de rom si se mixeaza cca 1 minut.
Unim fursecurile cu crema de ciocolata, doua cate doua.
Se pun pe gratar pentru a fi glazurate.
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Turnam ciocolata pe fiecare isler , pentru a uniformiza glazura folosim o lingurita.
Pe fiecare isler adaugam o jumatate miez de nuca si lasam sa se intareasca ciocolata, cca 30 minute.
Se pun la rece pana in momentul servirii.
Fursecurile ideale pentru masa de Craciun !
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează