full screen background image

Islere cu ciocolata

Fursecuri fragede cu unt, nuca si ciocolata. Ideale pentru mase in familie!

Islere cu ciocolata

Timp preparare:

1 ora si 30 min.

Portii:

68 bucati/ 34 bucati islere

Ingrediente:

Aluat - 200 gr unt 82% grasime, 135 gr nuca maruntita, 150 gr zahar pudra, 320 gr faina alba, 1lingurita extract de vanilie.Umplutura -150 ml smantana pentru frisca, 150 gr ciocolata, 10 ml esenta rom.Decor - 200 gr ciocolata, 30 ml ulei, miez nuca.


Instructiuni preparare

Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul farin si extract-ul de vanilie.
Mixam pana obtinem o compozitie cremoasa.
islere-cu-ciocolata-7
 Adaugam nuca si amestecam.
islere-cu-ciocolata-8
Faina se adauga treptat si se amesteca pana se incorporeaza.
islere-cu-ciocolata-9
Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 20 minute.
islere-cu-ciocolata-1
Aluatul se intinde (cu ajutorul fainii) intr-o foaie de grosime potrivita.
islere-cu-ciocolata-10
Cu o forma rotunda decupam aluatul iar cu lama unui cutit le desprindem usor.
islere-cu-ciocolata-6
Asezam fursecurile  intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi  se coc la 180C pentru maxim 10 minute.
 Suprafata fursecurilor trebuie sa ramana alba iar baza sa fie usor aurie.
islere-cu-ciocolata-12
Punem fursecurile pe un gratar si le lasam sa se racesca complet.
Preparare crema – Smantana pentru frisca se pune intr-un vas pe baie de abur.
Se lasa pana se incalzeste bine , se adauga  ciocolata maruntita si amestecam bine.
Compozitia se lasa sa se racesca complet apoi se introduce la congelator pentru 30 minute.islere-cu-ciocolata-11
Dupa racire se adauga esenta de rom si se mixeaza cca 1 minut.
islere-cu-ciocolata-4
Unim fursecurile cu crema de ciocolata, doua cate doua.
islere-cu-ciocolata-3
Se pun pe gratar pentru a fi glazurate.
islere-cu-ciocolata-2
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Turnam ciocolata pe fiecare isler , pentru a uniformiza glazura folosim o lingurita.
islere-cu-ciocolata-13
Pe fiecare isler adaugam o jumatate miez de nuca si lasam sa se intareasca ciocolata, cca 30 minute.
islere-cu-ciocolata-5
Se pun la rece pana in momentul servirii.
islere-cu-crema-de-ciocolata-2
Fursecurile ideale pentru masa de Craciun !
islere-cu-crema-de-ciocolata-1Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Islere cu ciocolata
(151 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
chec cu lamaie poza
Chec cu lamaie

Incercati neaparat reteta , este un chec pufos si aromat, yam, yam...

Închide